A görögök sorsára jutott Nagy Britannia

Szerző: MTILétrehozva: 2011. november 22. 17:55
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsának ülésén beváltotta korábbi fenyegetését és leminősítette Görögországot. A Brit Olimpiai Bizottság rendszere sem megfelelő.


A Magyar Antidopping Csoport keddi tájékoztatása szerint a vasárnapi tanácskozáson a magyar doppingellenőrzés rendszerét megfelelőnek találták, Görögország ugyanakkor átkerül a nem megfelelő rendszerrel bírók csoportjába.

A WADA már szeptemberben előrevetítette, hogy meg fogja tenni ezt a lépést, azután, hogy az athéni fellebbviteli bíróság felmentette a 2004-es athéni olimpiától visszalépő két futót, Kosztasz Kenteriszt és Jekaterini Tanut, az akkori játékok legnagyobb doppingbotrányának két főszereplőjét. Az ügynökség rámutatott, hogy nincs megfelelően működő doppingellenes program és jogi szabályozás Görögországban.

Az alapító tanács ülésén a jövő évi költségvetésről is tárgyaltak, és a gazdasági bizottság által javasolt, kétszázalékos emelése helyett, ügy döntöttek a tagok, hogy nem emelnek az idei évhez képest. Ugyanezen az ülésen minősítették a Brit Olimpiai Bizottság rendszerét is a nem megfelelőek csoportjába, miután a britek nem hajlandóak megváltoztatni azon szabályukat, mely szerint a doppingvétségen ért sportolóik soha többé nem vehetnék részt olimpián.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu