Calzaghe feltámadt és legyőzte Jonest

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 10:26
Bár az első menetben padlóra került, végül egyhangú, fölényes pontozásos győzelmet aratott a walesi Joe Calzaghe az amerikai Roy Jones Jr. felett a magyar idő szerint vasárnap hajnali, félnehézsúlyú ringcsatában, amelyet a New York-i Madison Square Gardenben rendeztek meg a két extraklasszis között.


A korábban négy kategóriában is világbajnok Jones imponálóan kezdett, egy jobbegyenessel már az első menetben padlóra kényszerítette a makulátlan mérleggel New Yorkba utazó walesit, akinek meg is sérült az orrnyerge.

 

Calzaghe-ot azonban kemény fából faragták, nem kellett a szomszédba mennie egy kis vagányságért, s akárcsak áprilisban Bernard Hopkins ellen, most is sikerült feltámadnia. A második és a harmadik menetben még csak maszatolta riválisát, az ötödikben már bele is nézett egy jobbosba Jones, majd egy balegyenes landolt a tarkóján. A több, mint 14 ezer néző, köztük tekintélyes brit drukkerhad előtt rendezett összecsapás hetedik menetében Calzaghe felsértette a 39 éves amerikai bal szemöldökét, aki ezután már végképp csak árnyéka volt önmagának.

 

Riválisa "felkelését" követően a hátralévő mind a 11 menetben alulmaradt Roy Jones Jr, olyannyira, hogy a nagyközépsúlyból - ahol 11 esztendeje veretlen - "felhízott" walesi kiválóság mindhárom bírónál 118-109-re diadalmaskodott.

 

"Én jöttem el Amerikába, hogy két legendával is megmérkőzzem, és mindkettejüket legyőztem Bernard Hopkinst és Roy Jonest is, ezt nem kell magyaráznom" - mondta percekkel az ütközet után Calzaghe.

 

A brit ezzel 46. profi meccsén 46. győzelmét könyvelhette el, s ha tartja ígéretét, hogy ez volt az utolsó fellépése a kötelek között, veretlen nagy bajnokként vonulhat vissza. Jones 52 győzelme mellé ezúttal ötödik vesztes meccsét volt kénytelen elkönyvelni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu