A magyar ökölvívók felemás napja

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 22:16
Kalucza Norbert csütörtöki veresége után ezúttal már sikereket is fel tudtak mutatni a magyar bokszolók a Liverpoolban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon. A pénteki nap elején ugyan Amin Kadri pontozásos vereséget szenvedett a montegrói Bosko Draskovictól a 81 kg-osok között, ám a folytatásban Szili István a horvát Ante Cepót a 75 kg-osoknál, míg Darmos József a boszniai Damir Beljót verte meg a 91 kg-osok versenyén, és jutott tovább.


Nem kezdődött jól az Európa-bajnokság a magyarok számára, hiszen Kalucza Norbert sima vereséget szenvedett a spanyol Rafael Pujol Tapiától 15-7-re, így már az első napon búcsúzni kényszerült a versenytől.

 

A pénteki versenynapon már javítottak az összképen a szorítóba lépő magyarok. A nap folyamán elsőként a 81 kilogrammos Amin Kadri meccselt, ám nem sok sikerrel. Ellenfele, a bosnyák Bosko Draskovic megérdemelten győzött a KSI 19 éves versenyzője ellen, aki két meneten keresztül remekül tartotta magát, ám a végére elfáradt, és így 10-6-ra kikapott.

 

„Nagyon elégedetlen vagyok a teljesítményemmel, ennél sokkal jobban is tudok bokszolni, sajnos, túl ideges, lámpalázas voltam" - panaszolta élete első felnőtt mérkőzése után az Európa-bajnoki újonc.

 

Javítani csak este sikerült a magyar csapatnak, akkor Szili István lépett a kötelek közé a horvát Ante Cepó ellen a 75 kg-osok között. A kőszegiek 75 kg-os kiválósága jól kezdett a fiatal, magas Damir Beljo ellen, 2-0-ra elhúzott, ám ekkor a horvát fiú káprázatos tizenöt másodpercet vágott ki, s 4-2-re fordított.

 

Szilinek ebben a szakaszban sok ütését nem nyomták be, de a második menetben összeszedte magát, a harmadikban pedig egyértelműen felülkerekedett a láthatóan elfáradó riválisán. A negyedik menet már örömbokszot hozott, Szili mindig is remek kondíciója ezúttal is érvényesült, s végül fölényesen győzött. Következő ellenfele a norvég Glodi Eneste lesz.

 

Hasonlóan Szilihez, Darmos József is győzött, ő a 91 kg-osok között. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Darmos - aki 23 éves korára már tapasztalt, két világbajnokságot is megjárt bunyósnak számít - ezúttal nem annyira megszokott félelmetes balhorgaival, hanem inkább felütéseivel puhította riválisát. Nem is volt hullámvölgye, izgulni sem kellett, simán győzött. A magyar versenyző következő ellenfele az azeri Elein Alizadze lesz, aki ellen mindössze négy menetet bírt ki a francia John M'Bumba.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu