Carl Edwards: A remény hal meg utoljára

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 21:06
Nem zavarja Carl Edwardsot az a tény, hogy sorozatban harmadik bajnoki címére törő Jimmie Johnsont utolérésére már csak matematikai esélye van a NASCAR Hajsza a sprint Kupáért elnevezésű sorozatban. A Ford pilótája szerint bármi megtörténhet, sok fordulatot láthatott már a közönség ebben a szezonban, miért ne lehetne még egy.


Edwards mindent megtett az elmúlt hétvégén, hogy faragjon hátrányából Johnsonnal szemben, de mindössze tizenöt ponttal tudta csökkenten hátrányát, hiszen hiába nyerte meg remek versenyzéssel a Pep Boys 500-at Atlantában, a nagy rivális második lett egy hihetetlennek tűnő hajrának köszönhetően.

 

A 99-es autó pilótája jelenleg 183 pontos hátrányban van a 48-as autót kormányzó klasszistól, aki sorozatban harmadik bajnoki címéért küzd, amire eddig csupán egyetlen pilóta volt képes, Cale Yarborough, aki 1976 és 1978 között ért el hasonló bravúrt.

 

Johnson feladata egyszerű, a hátralévő három versenyen minden egyes alkalommal a kilencediknél előkelőbb helyen végezni és ekkor mindenképpen ő a bajnok.

 

A helyzet nem túl rószás az üldözők számára, így reálisan már a második helyért folyik az igazi csata, igaz nem akármilyen csata. Edwards mögött mindössze két ponttal áll Greg Biffle, azonban Jeff Burton, Kevin Harvick, Jeff Gordon és Clint Bowyer is 135 ponton belül van Roush Fenway Racing pilótája mögött.

 

Edwards viszont nem lenne igazi versenyző, ha csak a második helye megtartásáért küzdene, akkor, amikor még sovány esélye van a végső sikerre. Nyilatkozatából kiderül, tisztában van azzal, hogy nagyon nehéz feladat utolérni a címvédőt, de nem adja fel.

 

„Nézzék, akármi megtörténhet – mondta a kiváló pilóta. Minden egyes alkalommal, amikor valaki vezette a pontversenyt, és gondoltuk, hogy őt kell majd üldöznünk, akkor jött valaki, és a feje tetejére állított mindent. Ha homesteadi utolsó futam helyszínére 130 ponton belüli hátránnyal érkezünk, akkor még esélyesek vagyunk a bajnokság megnyerésére is.”

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu