Sportágválasztó: több mint 40 sportág

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 14:39
Jövő héten immár harmadik alkalommal rendezik meg a Merkapt SE sportágválasztó rendezvényét. Az egy évvel ezelőtt életre hívott kezdeményezés remek visszhangra talált az érdeklődők körében, amely kedvet és erőt adott a szervezőknek a folytatáshoz. Tavasszal már kétnaposra bővítették ki a rendezvényt, amelynek jellege és annak érdemi mondanivalója a szeptember 19-20-i eseményen is visszaköszön majd. Ezúttal már többb mint negyven (!) sportág képviselői mutatják meg magukat.


A rendezvény célja tehát mit sem változott: a szervezők a fiatalokat, illetve a mozgásra kapható, de a kevésbé mozgékony felnőtteket is szeretnék megnyerni a sportolás örömeinek. Ennek érdekében hívnak össze erőt és fáradtságot nem kímélve többtucatnyi sportágat, pontosabban azok képviselőit, hogy ismertessék és lehetőségek szerint szerettessék is meg azt az érdeklődőkkel.

A szervezők soha nem felejtik el kiemelni azt sem, hogy itt nemcsak kifejezetten teljesen kezdők érdeklődésére és kíváncsiságának felkeltésére számítanak, hanem olyanokéra is, akik már felnőtt korba érve, „benőtt fejjel” érzik a rendszeres mozgás, a sportolás elengedhetetlen fontosságát.

 

De az is kiemelést kap az esemény kapcsán, hogy az egy helyen megtalálható sportágak között az is kedvére válogathat, aki már elkötelezettje valamelyiknek, ám szívesen váltana, hogy kipróbálja magát, vagy élményt, tapasztalatot és jártasságot szerezzen magának esetleg másban is.

 

Az érdeklődőket szakemberek, edzők koordinálják, adnak személyre szóló tanácsot éppen úgy, mint tájékoztatást arról, lakóhely szerint merre találja meg kiválasztott sportágát a legközelebb.

 

A kedvet pedig ahogy a közelmúltban, úgy ezúttal is több neves sportoló, olimpikon hozza meg még inkább. A III. Sportágválasztóra meghívást kapott és adott pozitív visszajelzést a szervezőknek a pekingi olimpiai csapatból, mint Vajda Attila (kenu), Cseh László (úszás), Fodor Zoltán (birkózás), Kozmann György és Kiss Tamás (kenu), Gergely István (vízilabda), Sidi Péter (sportlövő) Baczkó Bernadett (cselgáncs), illetve a korábbi bajnokok közül Storcz Botond (kajak), Kovács „Kokó” István (ökölvívás), Kovács Antal (cselgáncs), Kropkó Péter (triatlon), Monspart Sarolta (tájfutás) és Illés Béla (labdarúgás).

 

Szeptember 19-én, pénteken 9-16 óráig kifejezetten az előre bejelentkezett óvodás-, valamint iskolás csoportok számára rendezik meg a „kiválasztást”, ahol a gyerekeket pedagógusok, testnevelő tanárok kísérik el. Szeptember 20-án, szombaton a családoké, a nagyközönségé a főszerep. A rendezvényen való részvétel, ahogy eddig, úgy ezúttal is teljesen ingyenes.


Helyszín a Merkapt Maraton Sportközpontja (1106, Budapest, Maglódi út 12/A., volt Dreher-pálya), a rendezvény házigazdája Hajdú B. István sportriporter. (Esőnap: 2008. szeptember 26-27.) Bővebb információt talál a www.sportagvalaszto.hu internetes oldalon, vagy érdeklődhet Koós-Lukács Tímeánál (06-30/22-11-612), a rendezvény főkoordinátoránál.

Kísérőprogramok
- Unikális program lesz a genetikai adottságokat hordozó testalkat, testösszetétel meghatározás. A BHSE Terhelésélettani Laboratórium hét éves kortól ad tanácsot, ki milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, hol, melyik sportágban lesz sikerélménye és becsléssel – 3 cm eltéréssel – megmondható: ki mekkora lesz felnőttkorára.
- „Sportok régen és ma” címmel sporttörténeti kiállítás részesei is lehetnek a jelenlévők.
- Sportfotó-pályázatunkon a helyszínen készített fotókkal lehet részt venni. A nyertes, illetve kiemelkedő munkákból kiállítást rendezünk, illetve 2009. évi Sportnaptárt készítünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu