Eb-ezüstérmes a női pingpongcsapat

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 15:44
A Póta Georgina, Tóth Krisztina, Lovas Petra alkotta magyar női asztalitenisz-csapat nem tudta megvédeni belgrádi címét Szentpéterváron, az Európa-bajnoki döntőben 3-0 arányban alulmaradt a Li Jiao, Li Jie, Elena Timina összetételű holland együttessel szemben. Aranyéremben reménykedtünk, de az ezüstöt is meg kell becsülni az egyre több távol-keleti klasszist felvonultató mezőnyben.


 

Arra készültek a magyarok, hogy kedd délután a szentpétervári pingpongcsarnokban megvédik kontinensbajnoki címűket a női csapatversenyben. Hollandia legjobbjai vártak rájuk a döntőben. A kétórás időeltolódást beleszámítva helyi idő szerint négykor volt jelenése az egyes asztalnál Póta Georginának, Tóth Krisztinának és Lovas Petrának.

 

Tavaly Belgrádban a mieink az oroszokat verték 3-0-ra a fináléban, a németalföldiek a negyeddöntőben éppen tőlük kaptak ki 3-2-re, végül a nyolcadik helyen zártak. Téglás Péter szövetségi kapitány nem panaszkodhatott a lányok elmúlt napokban nyújtott teljesítményére, hiszen egészen imponáló, tizenöt-nullás győzelem-vereség mutatóval jutottak el a végelszámolásig.

 

A magyarok kék-fekete, a hollandok narancssárga-fekete színösszeállításban szerepeltek, az első párban Póta Georgina találkozott Li Jiaóval. Aki nem mellesleg, éppen annyira holland, mint amennyire magyar, mexikói vagy dél-afrikai. De leginkább kínai. Póta remekül kezdett, az első játszmát csakhamar a övé lett 11-9-cel.

 

A feledhető rajt azonban a legkevésbé sem fogta meg ellenlábasát, a második szettet ugyanilyen arányban megnyerve egyenlített. Ekkor érezhetően megtört Georgina lendülete, hol hosszút ütött, hol rövidet, nem érezte a távolságot. 11-6-ra hozta a felvonást Li Jiao.

 

Ezt követően valamelyest összekapta magát a magyar lány, jól tartotta magát a negyedik játszmában. Előbb, 1-1, majd 2-2 és 3-3 volt az állás, ekkor Li Jiao két fogadhatatlan szervával meglépett 5-3-ra. Ezután Póta tenyeresét fonákkal a hálóba vágta a „holland", a folytatásban viszont egy szempillantás alatt felpörgette a ritmust. 9-5-ös vezetésre tett szert, sejthető volt, hogy honfitársnőnk számára a szett és a mérkőzés is elúszott. Így is lett.

 

Tóth Krisztina sem tudta kihozni magából a maximumot, neki is holland-kínai ellenfelet, Lie Jie-t kellett volna legyőznie. Az első szettet el is bukta 11-7-re, a másodikban 9-10-nél egy remekbe szabott szervát követő bizonytalan fogadással támadópozícióba került. Első lecsapását visszanyeste fonákkal Li Jie, akárcsak a másodikat és a harmadikat. A negyediket már nem kellett, Tóth kapkodott, és rontott (9-11).

 

A harmadik szettben még rapszodikusabb volt Krisztina produkciója, hol bravúrpontot szerzett, hol pedig ordító lehetőséget hagyott veszni. Mégis versenyben maradt, 11-8-cal tartotta életben reményeit.

 

„A kínai megkeserítik az életem ezen az egész Európa-bajnokságon” – mondta kétségbeesetten a szakvezetőnek Tóth Kriszta egy időkérés alkalmával, amikor egy-kettes szettállásnál nem neki állt a zászló. Téglás mester ellátta taktikai tanácsokkal, biztatta, bátorította, mindhiába. Ezt a mecset is elveszítettük.

 

Null-kettőnél nem volt irigylésre méltó helyzetben a harmadikként ütőt ragadó Lovas Petra. Nem is tudott csodát tenni. De azért Pótához és Tóthhoz hasonlóan ő is elcsípett egy szettet. 11-9, 11-9, 9-11, 11-9-re kapott ki Elena Timinától. Így aranyérem helyett be kellett érnünk az ezüsttel. A második helyezést is meg kell becsülni ebben az egyre több távol-keleti klasszist felvonultató mezőnyben.

 

ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZENTPÉTERVÁR NŐI CSAPAT, DÖNTŐ:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 0-3
Póta Georgina-Li Jiao 1:3 (9, -9, -6, -6)
Tóth Krisztina-Li Jie 1:3 (-7, -9, 8, -7)
Lovas Petra-Elena Timina 1:3 (-9, -9, 9, -9)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu