Vörös Zsuzsa búsul, de nem vonul vissza

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 6. 13:12
Bár Kulcsár Antal néhány napja otthagyta a válogatottat és a fehérvári öttusát, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsa a héten elkezdte az edzéseket. Klasszisunkat rendkívül érzékenyen érintette a szakvezető távozása, ám úgy döntött, egyelőre nem vonul vissza. Az egykori tréner helyét egyébként Komlódy Zsolt mesteredző veszi át, aki 22 éve dolgozott Kulcsárral, s még az is előfordulhat, hogy megpályázza a női szövetségi kapitányi posztot.


Mi lesz így a fehérvári öttusával? Kérdezhették kedden a sportágért és a sportolókért aggódók. Kulcsár Antal távozott, akinek neve összeforrt a várossal és az öttusával. A változás leginkább az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsát érintette a legérzékenyebben, hiszen hosszú ideje együtt dolgoztak a szakvezetővel.

- Mi volt az első gondolata, amikor megtudta: Kulcsár Antal visszavonul?

- 1989-ben kezdtem el úszni, s Kulcsár Antallal 1991 óta dolgozom együtt az öttusában. Talán mondanom sem kell, hogy mennyit jelent ő nekem, így először teljesen összezavarodtam. Tudtam, hogy benne volt ez a levegőben, de a végsőkig bíztam abban, hogy meggondolja magát. Sajnos, nem így történt.

- Megfordult a fejében, hogy ön is visszavonul?

- Nem tagadom, voltak ilyen gondolataim. Kár is lenne tagadni, hogy engem is befolyásol a döntése, de mégis úgy éreztem: nem adhatom fel. Neki nagyon sokat jelent a családja, ezzel mindenki tisztában volt, így valahol meg is értjük őt. Nekem viszont a mozgás a mindenem, s nem tudok meglenni öttusa nélkül.

- Mikor kezdte el az edzéseket?

- Hétfőn. Az olimpia után semmit sem csináltam, úgyhogy itt volt már az ideje egy kis mozgásnak. De ez még egyelőre csak edzegetés a részemről.

- Milyen versenyre készül, hol láthatjuk legközelebb?

- Bevallom, fogalmam sincs. Nem néztem meg pontosan a versenynaptárt, hogy hol és mikor rendeznek Világkupát, Eb-t, vb-t, de ettől függetlenül a felkészülést el kellett kezdenem. Ám most még az is nagyon fontos, hogy milyen öttusának állunk neki, mert a szabályokat mindig változtatják, s annak nagyon nem vagyok híve, hogy futás közben kelljen lőni. Úgyhogy a jövőkép egyelőre bizonytalan, többet nem is tudok mondani, de abban biztos vagyok: Kulcsár Antal nélkül is mozognom kell.

 

Az élet tehát megy tovább, s közben az utódlás kérdése is megoldódott. Kulcsár helyét Komlódy Zsolt veszi át, aki számára nem teljesen új a feladat, hiszen korábban is nagyon jól megértették egymást a leköszönő szaktekintéllyel, s arra is akadt példa, hogy közös döntéseket hoztak.

Éppen ezért felkészült az új kihívásokra, s hogy a helyzete nem könnyű, jelzi: a gazdasági válság természetesen a sportba, az öttusába is begyűrűzött, éppen ezért változásokra lehet számítani, de a szakmai stábot gyengíteni nem szabad.

 

A nehezebb körülmények ellenére eredményesen kell szerepelniük a Volán öttusázóinak, hiszen csak így maradhatnak életben.

Ami pedig a konkrét problémákat illeti: leginkább a lovarda eladása jelent fejfájást Székesfehérváron, hiszen a lövészet, a vívás, az úszás és a futás megoldott, ám a lovarda más tészta, különösen utánpótlás szinten. Örömteli viszont, hogy a Kunos lovardával sikerült a megállapodás, így esély van arra, hogy ez is rendben lesz.

Elkerülhetetlen téma a női szövetségi kapitányi poszt jövője, már csak azért is, mert sem a férfi, sem a női kapitány szerződését nem hosszabbítják meg automatikusan, ráadásul Kulcsár kiszállásával eleve megüresedett a pozíció. Komlódy nem titkolta:

„Elképzelhető, hogy megpályázom, ami nem csak nekem, hanem az Alba Volán öttusázóinak is jót tenne. Sokan bíztatnak, de még nem döntöttem véglegesen.”


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu