Vajda Attila Hawaii-on lapátolt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 08:55
Vasárnapról hétfőre virradóra rendezték meg Hawaii-on a legendás Molokai tengeri evezős versenyt, amelyen Vajda Attila is indult. A Pekingben aranyérmet szerzett szegedi kenus először vett részt ezen a nem mindennapi viadalon.


A Pekingben olimpiai bajnok Vajda Attila is tagja volt annak a kilenctagú kenuscsapatnak, amely a nyáron elhunyt Kolonics György emlékére állt össze Hawaii-on, a Molokai Hoe elnevezésű tengeri erőpróbára. A négy országból verbuválódott csapatban a magyar klasszis mellett olyan kiválóságok lapátoltak, mint a szintén olimpiai bajnok német Andreas Dittmer és a cseh Martin Doktor.

 

Egy másik hajóban a tizenötszörös maratoni világbajnok Csabai Edvin, valamint a pekingi bronzérmes Kozmann György és Kiss Tamás erősítette a legénységet. A hajók mintegy öt és fél órát töltöttek a vízen. A 66 km-es viadal során nem egyszer háromméteres hullámokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek.

 

Vajda Attiláék a 110 indulóból a 21. helyen végeztek. A Démász Szeged klasszisának és csapattársainak már a viadal előtt nehézségeik adódtak. A hajójukat ugyanis törötten kapták, így a rajt előtti utolsó órák azzal teltek, hogy megjavítsák a sérült eszközt.

 

Az sem könnyített a helyzetükön, hogy nem kaptak merítőt, így a a hajó folyamatosan megtelt vízzel.

 

„Nem volt könnyű dolgunk, az óceán a gorombább arcát mutatta. Az első váltásomnál egy hullám gyakorlatilag rámejtette a hajót, nagyon körülményes volt beszállni” mesélt a nehézségekről a kenus.

 

Vajda Attila csütörtök délután érkezik haza a csaknem háromhetes túráról. Sokat azonban nem pihenhet, hiszen hétfőn már csatlakozik Vécsi Viktor csapatához és elkezdi a felkészülést a 2009-es szezonra.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu