Ungvárit két évre elmeszelték

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 8. 19:15
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta a 73 kilogrammos súlycsoportban érdekelt, a magát egy bűntény áldozatának beállító Ungvári Attilát, aki így nem indulhat a londoni olimpián.


A nemzetközi szövetség (IJF) májusban döntött a kétéves eltiltásról, de ezt a honi sportági  szövetség csak most hozta nyilvánosságra. Az IJF akkor törli az eltiltást, ha a magyar rendőrség perdöntő bizonyítékokat szolgáltat Ungvári ártatlanságáról.

A versenyző ártatlannak vallja magát és fellebbez az ítélet ellen - tájékoztatta szerdán a szövetség (MJSZ) az MTI-t. Nagy György főtitkár hozzátette: a magyar szövetség - szemben Ungvárival - nem fellebbez, mert ebben az esetben akár súlyosbíthatják is a büntetést.

Ungvári Attilának januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti - neki aranyérmet hozó - Hungária Kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, a szteroidok közé tartozó sztanozololt és a vízhajtók csoportjába sorolt furoszemidet, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába (a rivális Taraba Sándorról van szó...). Ezért a szövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem csalt és be is bizonyítja
Kedden a nyilvánosság előtt kívánja bizonyítani ártatlanságát Ungvári Attila doppingügyében Taraba Sándor, az UTE cselgáncsozója. A múlt heti isztambuli Európa-bajnokságon 73 kg-ban helyezetlenül végzett dzsúdós a hetek óta...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Feljelentés a pozitív doppingminta miatt
Ungvári Attila B-mintájának elemzése is pozitív eredménnyel zárult – tájékoztatta kedden az MTI-t a Magyar Judo Szövetség (MJSZ), amely egyben azt is jelezte, hogy a versenyző hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, s az az...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu