Pillangókisasszony újra a régi?

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 23. 14:06
Kovács Emese pénteken már újra a jól megszokott környezetben edzett, a Kőér utca után a Komjádiban jelentkezett tréningre. A 18 éves Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő nem találta meg számításait a Kőbánya SC-ben, Turi György kezei alatt sem tudott megújulni, így visszatért Fehérvári Balázshoz. A cél a római világbajnokság, ahol kedvenc versenyszámában, a 200 méteres pillangóúszásban alkotna nagyot. Egykori trénerét, Turi Györgyöt, és régi-új edzőjét, Fehérvári Balázst is megkérdeztük az üggyel kapcsolatban.


 

- Pillangókisasszony! Vissza a Jövőbe?

- Igen!!! Átmentem, megpróbáltam, nem jött be. És visszatértem. Teljesen más világ a Kőbánya SC. Már nagyon hiányzott a Jövő SC!

- Mik voltak a legalapvetőbb különbségek az edzésmunkában?

- Fehérvári Balázsnál az edzések rövidek és tempósak, Turi Györgynél hosszabbak, de nincs akkora iram. Más a közösség is. Nem igazán fogadtak be, kívülállónak éreztem ott magam. Kőbányán egyébként sincs akkora összetartás az úszók között.

- A Jövő SC-től viharos körülmények között vált el. Amikor újra megkereste Fehérvári Balázst, tartott attól, hogy nemet mond?

- Félve hívtam fel. Először csodálkozott, de utána örült. Kicsit meg is lepődtem, nem számítottam ilyen pozitív fogadtatásra. Az edzőm tehát szeretettel várt vissza, a java azonban még hátravolt, az úszótársaimmal ismét meg kellett találnom a közös hangot.

- És ez hogy ment?

- Több-kevesebb sikerrel, összességében azért nem volt gond. Egy-két ember még feni rám a fogát, amiért átigazoltam, de a legtöbben szerencsére örültek annak, hogy újra itt vagyok.

- Milyen volt az első edzés?

- Péntek délután már újra a Komjádiba voltam hivatalos edzésre. Más ez azért, mint a Kőér utca. Boldog voltam, hogy ott lehettem velük.

- Rómában lesz egy világbajnokság a nyáron. A 200 méteres pillangó selejtezőjét és középdöntőjét július 29-én, szerdán rendezik, a finálé pedig július 30-án, csütörtökön lesz…

- Feli is írom a naptáramba! A viccet félretéve nyilván szeretnék kijutni a vébére, de akkor sem lesz vége a világnak, ha esetleg nem sikerül. De mindent megteszek érte. Az országos bajnokságon dől el minden, az edzőm azt mondta, hogy addig négy nemzetközi versenyen veszünk részt a tervek szerint.

- Milyen formában van?

- Fel kell vennem a tempót, a vállsérülésem rengeteget kivett belőlem. A lehető legrosszabbkor jött, novemberben, a rövidpályás ob-n. Januárig nyűglődtem vele, sokáig ment a tanakodás, hogy kell-e műteni, vagy nem, végül nem kellett.

- Az úszóedzők egytől egyig azt vallják, hogy a tehetsége alapján a világ élmezőnyében a helye, csak a munkamorálja ne lenne olyan szeszélyes…

- Tanultam a hibámból. Levontam a megfelelő következtetést a történtekből. Akkor is teljes odaadással edzem majd, ha a hátam közepére se kívánnám az újabb és újabb hosszokat.

TURI GYÖRGY: MÁS A TAKNYÁN CSÚSZIK…
„Érthetetlen és meglepő, de nem mulatságos, ami történt – mondta el a SportHirado.hu-nak Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője. – Félévet töltött nálunk Kovács Emese, de ez csak afféle virtuális félév volt, hiszen a novemberi sérülése után januárig lábadozott. Február elejétől március közepéig dolgoztunk együtt, ez nem túl hosszú idő. Más edzéskultúrából érkezett, nem tudta felvenni a tempót. Társai kiközösítették, ami nem véletlenül történt. Más olyan keményen dolgozik, hogy a taknyán csúszik, azt sem tudja magáról, hogy fiú vagy lány, ő pedig fogalmazzunk úgy, hogy nem készült teljes intenzitással. Június 12-ig élő szerződése van Emesének a Jövő SC-vel, vagyis annak lejárta után igazolhattuk volna csak át, az pedig még legalább egy hónap lett volna. Ezek a körülmények is rossz hatással lehettek rá. Nincs bennem tüske, szeretetben, békességben váltunk el egymástól.”
FEHÉRVÁRI BALÁZS: NEM KELLENEK A MŰSOROK!
„Mondtam Emesének, hogy emberileg semmiféle problémám nincs vele, ha szakmailag is megállja a helyét, akar és tud is keményen dolgozni, akkor szívesen látom – jegyezte meg honlapunknak Fehérvári Balázs, a Jövő SC vezetőedzője. – Nem kellenek a felesleges műsorok, nincs szükség a hisztizésre, koncentráljon csak az edzésre! Világklasszissá válhat, ha nem lép kétszer ugyanabba a folyóba, vagyis nem megy el a kedve az egésztől, hanem kitartó, eltökélt marad! Én nem neheztelek rá egyáltalán az elválás körülményei miatt, a gyerekekkel pedig vívja meg maga a kis meccseit, ha szükséges. Bedobom Verrasztó Evelyn és Mutina Ági mellé, lássuk Kovács Emese igazi arcát!”

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu