Öttusa Eb: három érem a magyar mérleg

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 21. 13:29
A női csapat túlteljesítette az elvárást, a férfi válogatott szereplése viszont elmaradt a várakozástól a kedden véget ért debreceni öttusa Európa-bajnokságon, amelyen a magyarok két arany- és egy ezüstéremmel a németek mögött második helyen végeztek az eredményességi rangsorban.


Az összteljesítményt jónak értékelte Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy "egy egyéni éremmel természetesen szebb lenne a kép". A válogatott tagjai számára a hét második fele pihenéssel telhet, aztán máris kezdődik a többhetes felkészülés a szeptember eleji, kínai világbajnokságra.

A fiatal női együttessel szemben az volt az "igény", hogy legyen harcban az érmekért, és ennek nagyon is megfelelt azzal, hogy a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású magyar csapat második lett a hagyományosnak mondott - ámbár a kombinált szám tavalyi bevezetésével megújított - versenyben, majd megnyerte a váltóviadalt. Egyéniben Gyenesei ötödik, Tóth pedig hetedik lett.

A férfiaknál minden számban éremszerzés volt a célkitűzés, ennek az esélye már viszonylag korán elszállt, mivel a csapatba jelölt három versenyző közül csak kettő jutott a döntőbe, amelyben aztán négy komplett alakulat szerepelt. Ezzel együtt juthatott volna érem a hazaiaknak vasárnap, akár kettő is, a lövészettel kombinált futásnak ugyanis a harmadik, negyedik, illetve hatodik pozícióból vágott neki Marosi Ádám, az egyéni induló Németh Róbert és Kasza Róbert. Ezúttal viszont az a helyzet állt elő, hogy mindhárman gyengébben teljesítettek riválisaiknál, így jócskán visszacsúsztak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu