Otthagyta a fogát az Eger a Népligetben

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 5. 22:19
A Ferencváros együttese 8-6-os, bravúros győzelmet ért el hazai pályán az Eger ellen a férfi vízilabdabajnokság hetedik fordulójában óriási meglepetésre. A zöld-fehérek gyors, agilis játékukkal meglepték a hétvégén Magyar Kupa-győzelmet szerző hevesieket. A Honvéd végig fej-fej mellett haladt a Szolnok együttesével, de a vendégek a végére elfáradtak. A Pécs hazai pályán mindössze egy góllal verte az OSC-t.


FÉRFI OB I, 7. FORDULÓ
FTC - Eger 8-6 (2-1, 2-1, 1-1, 3-3)
Népliget. Vezette: Kiszelly, Schlosser
FTC: Jászberényi - Dávid Z. 1, Babay 1, Regős, Marnitz 1, Császár 2, Mátyás Cs.: Maklári, Kincses, Querritse, Balatoni 1, Bálint G. 2 Edző: Somossy József
Eger: Szécsi - Decker, Nyéki 2, Bárány, Kiss 1, Hegedűs 1, Varga II. Cs.: Valics (kapus) Feltham 1, Binder, Biros 1, Hárai, Bundschuch Edző: Gerendás György
Emberelőny/gól: 11/2 ill. 12/2
Ötméteres / gól: 1/0 ill. 1/1
Kipontozódott: Nyéki Balázs

 

Pusztán a számokat nézve az FTC győzelme nem lenne szenzációnak nevezhető, hiszen hat forduló után a zöld-fehérek eggyel több győzelemmel álltak a bajnokságban, mint a kupagyőztes Eger. A hevesiek azonban már megvívták a rangadót mindhárom "nagy csapattal" - Vasas, Honvéd, Szeged -, míg a népligetiek eddig csak a Dominóval találkoztak - és ki is kaptak.

A papírforma tehát inkább egri győzelmet ígért, illetve ígért volna. A Ferencváros ugyanis sokkal gyorsabb játékot mutatott be ezen a találkozón, három góljukat is lefordulásból szerezték. Ennek pedig meglett a foganatja, a mérkőzés elején megszerzett kétgólos hazai előny kitartott a találkozó végéig.

 

OB1, 7. FORDULÓ
Honvéd - Szolnok 13-8 (4-3, 4-3, 2-2, 3-0)
Kőér utca, 50 néző. Vezette: Horváth Cs., Németh A.
Honvéd: Gergely - Molnár 2, Szivós 3, Bátori, Székely, Vári 4, Iosep 1 Cs.: Jansik, Vindisch 3, Paján Edző: Vad Lajos
Szolnok: Nébald - Süveges, Németh D., Ridzyk Z. 1, Kovács G., Hangay R. 3, Süveges 1, Pásztor 1 Cs.: Hangay Z., Józsa, Soós, Cunliffe 1, Munkácsy 1 Edző: ifj. Cseh Sándor
Emberelőny/gól: 10/4 ill. 8/5
Ötméteres/gól: 1/1 ill. -
Kiállítva, végleg cserével: Székely (2.p.)

 

Szoros meccset játszott egymással a Honvéd és a Szolnok is. Az elvileg klasszisokkal jobb erőkből álló hazaiak, nem tudták érvényre juttatni erőfölényüket, de a meccset azért hozták. A különbség azonban "csak" 5 gólos, ami megfelel a meccsen látottaknak.


A Domino azért így is kiszolgálta közönségét, többször is álomgóllal örvendeztették meg a nagyérdeműt. Vindisch többször bemutatta, hogy még mindig különleges mozdulatokra képes a csuklója, Vári pedig négyszer is eredményes volt távoli átlövésből.

A Szolnok egy ideig tartotta a lépést, remekül használták ki emberelőnyeiket, de a végére elfáradtak, így a Honvéd hozta a kötelezőt és 13-8-ra nyert.

 

OB1, 7. FORDULÓ
Pécs - OSC 8-7 (2-1, 3-2, 2-1, 1-3)
Pécs. Vezette: Petik A., Bors
Pécs: Gárdonyi - Czigány 2, Berecki 1, Ágner, Kovács G. 3, Heinrich 1, Lukács Cs.: Bóbis 1, Surányi, Jakab, Kollár, Hangody L., De Blasio Edző: Ambrus Tamás
OSC: Áts - Benczúr 4, Szécsi, Sziklai, Cseh A., Tóth L. 1, Gábor B. Cs.: Ürögi, Klie, Ibolya, Balla, Tiba 1, Hangody Gy. 1 Edző: Bíró Attila
Emberelőny/gól: 10/2 ill. 9/0
Ötméteres/gól: - ill. 3/3
Piros lap: Bíró Attila (32.p.)

 

A Pécs hazai pályán szépen hízlalta előnyét, egészen a negyedik negyed közepéig. Czigányék sorra lőtték az akciógólokat, nyolcból hat találatot egyenlő létszámnál szerzett a pécsi együttes.

A záró játékrészben azonban kiengedtek, három perccel a vége előtt az OSC egy gólra zárkózott fel. A vendégek lendülete csak eddig tartott, a továbbiakban két lövésüket blokkolták a védők, egyszer pedig támadásban elveszítették a labdát.

A Pécs kis szerencsével, de megszerezte a győzelmet.

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
UTE - BVSC 13-9 (4-2, 2-3, 4-2, 3-2)
Vasas - Fehérvár 14-6 (3-1, 3-3, 5-0, 3-2)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu