Vízilabda ob I, 7. forduló: homokszemek a Szeged győzelmében

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 5. 19:55
Végig vezetve nyerte a Szentes elleni találkozóját a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata, amelyben Varga Tamás és a fiatal Török is remekelt. Kásás Zoltán edző szerint azonban az utolsó negyedben homokszem került a csapat védekezésének gépezetébe.


FÉRFI VÍZILABDA OB I, 7. FORDULÓ:
SZEGED-BETON VE – SZENTESI VK 13–7 (2-0, 4-2, 3-1, 4-4)
Szeged, Újszegedi Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely Z., Vojvoda.
SZEGED: Németh Zs. – LEHMANN 2, Éles, Milos Korolija, VARGA T. 4, Komlósi, Weszelovszky. Csere: Varga P., Juhász Zs. 2, Kuncz 1, Mihajlo Korolija 1, TÖRÖK 3. Edző: Kásás Zoltán
SZENTES: HORVÁTH T. – SZŐKE 2, Torday 1, Zsivanovics 1, Szabó L., Szabó Z. 1, Csente 1. Csere: Araczki 1, Döbrőssy, Jaksa, Pap G., Molnár A.. Edző: Vass Sándor
Gól emberelőnyből: 13/10 ill. 4/0
Gól - ötméteresből: - ill. 3/3.
Kipontozódott: Milos Korolija (a 29. percben)

 

Egészen más előjelekkel vághattak neki a csapatok a férfi vízilabda bajnokság Csongrád megyei rangadójának: a Szeged a nemzetközi kupaszereplése mellett a bajnokságban is éremre hajt, míg a Szentes a bennmaradásáért harcol.

 

Ennek megfelelően a hazaiak kezdték jobban a találkozót, az olimpiai bajnok Varga Tamás lőtt Horváth hálójába, kicsivel később pedig Lehmann duplázta meg az előnyt. Az első szentesi gólra a második negyedig kellett várni, ekkor Zsivanovics vette be a Beton kapuját.

 

Nem késett azonban a válasz, ismét Varga Tamás, majd Mihajlo Korolija talált be, így 4-1-nél leszakadt a Szentes. A Kurca-partiak már nem is tudtak felzárkózni, a félidőben 6-2 volt a hazaiaknak (a hajrában Torday és Török is eredményes volt).

A harmadik negyed ugyanúgy indult, mint az első, ismét Varga T. volt eredményes, 7-2-nél gyakorlatilag eldőlt a meccs. Szőke ötméteresből hozta feljebb a Szentest, de Lehmann és Kuncz góljával már hat volt a különbség a zárónegyed előtt.

 

Az időmérő hibája miatt kis közjátékkal folytatódott az összecsapás: Araczki lőtt szép gólt vízre pattintott lövéséből, ám Török egyből válaszolni tudott. Meglátszott a tudásbeli különbség a csapatok között, küzdelmet igen, jó játékot azonban nem láthatott a közönség. Voltak azonban nagyszerű megmozdulások: ilyen volt Szőke ejtése, mellyel már ötnél, Csente büntetőből lőtt góljával pedig már hatnál jártak a vendégek.

 

A fiatal Török Béla (a korábbi nagyszerű játékos, Török Béla fia) a szélről ejtett egy varázslatos gólt, Varga pedig negyedszer is eredményes volt. A vendégektől Szabó Zoltán, a szegediektől Juhász zárta a góllövők listáját, így végül magabiztos, 13-7-es szegedi siker született a mérkőzésen.

EDZŐSZEMMEL:
Kásás Zoltán: – Győztünk, mégpedig magabiztosan, de az utolsó negyedben szétesett a védekezésünk. Homokszem került a gépezetbe, egy komolyabb tétmeccsen ez még gondot okozhat.
Vass Sándor: – Nem tudtunk meglepetést okozni, bár a második félidőben már jobban játszottunk. Szorosabb mérkőzést vártam, egyelőre még van különbség a két csapat között.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu