Nem szerezhetnek érmet a pólós hölgyek

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 6. 18:41
Sajnos nem történt meglepetés a negyeddöntőben, a jóval esélyesebb orosz női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a magyar együttest a zágrábi Európa-bajnokságon. Petrovics Mátyás csapata így az ötödik helyért küzdhet, először szerdán a spanyol-olasz találkozó vesztesével.


 

Az alaposan átalakított és megfiatalított magyar válogatott mindvégig nagy akarattal küzdött, de az ellenfél gólokkal büntette a hibákat. Az oroszok fokozatosan növelték előnyüket, az utolsó percekben már nem volt esély a fordításra.

Magyarország női vízilabda-válogatottja azzal, hogy nem került be a legjobb négy közé a horvátországi Európa-bajnokságon, egyszerre két nagy lehetőséget is elszalasztott: egyfelől lecsúszott a zágrábi éremszerzésről, másfelől az egyenes ági kijutás helyett selejtezőt kell játszania azért, hogy ott lehessen a következő kontinensviadalon, 2012-ben, a hollandiai Eindhovenben.

Némi vigaszul legfeljebb az szolgálhat, hogy Petrovics Mátyás gárdája a mostani Eb előtt közvetlenül megrendezett új-zélandi Világkupán kiharcolta a jogot a részvételre a 2011-es sanghaji világbajnokságon.

VÍZILABDA EB, NŐI TORNA, ZÁGRÁB
KÖZÉPDÖNTŐ
Oroszország–Magyarország 12–9 (3–2, 4–3, 4–2, 1–2)

Az 5. helyért szerdán, 15.30 órától merülnek vízbe a mieink, az ellenfél a csoportunkban minket 13-10-re legyőzött Spanyolország lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu