Nem megy a magyaroknak Szicíliában

Szerző: MTILétrehozva: 2011. október 12. 12:07
Magyar szempontból kellemetlen meglepetéssel kezdődött a szerdai versenynap a cataniai vívó-világbajnokságon: a tavaly bronzérmes párbajtőröző Boczkó Gábor az első fordulóban vereséget szenvedett. Ugyancsak a legjobb 64 között fejezte be szereplését Somfai Péter, és egyedül Imre Géza jutott tovább.


 

Boczkó ugyan két tiszta találattal kezdett Soren Thompson ellen, de az amerikai gyorsan egyenlített, majd két-három tussal elhúzott, ettől kezdve pedig nagyon türelmesen és taktikusan vívott, a magyar párbajtőröző sehogyan sem talált rajta fogást. Az utolsó percben, amikor Boczkónak már mennie kellett előre, tovább nőtt a különbség, végül 15-9 lett a végeredmény.

"Jól kezdtem, próbáltam ugyanazt folytatni, de valahogy egyre jobban ment el az érzés - nyilatkozott Boczkó Gábor. - Hullámvölgybe kerültem, aztán elkezdtem visszakapaszkodni, úgy éreztem, hogy a tusok, amiket adok, könnyen jönnek, aztán az egyik akciómnál, amit csuklóra akartam befejezni, én kaptam találatot, és megint elölről kellett kezdenem mindent. A vége felé fel kellett adnom a biztonságos vívást, megnyíltam, emiatt lett ilyen nagy különbségű a vereség. Egyébként egyáltalán nem rossz vívóról van szó, nem is értem, hogyan kerülhetett ilyen hátra a táblán. Ezzel együtt ilyen szintű ellenfelet meg kell verni, de ezt most elrontottam, rosszul vívtam. "

A vereség azért különösen kellemetlen, mert a világbajnokságon nagyon sok pontot lehetett volna szerezni az olimpiai kvótaszerzésért, s a férfi párbajtőrözőknek csak egyéniben van erre lehetőségük, mivel nem rendeznek számukra csapatversenyt Londonban.

"Fizikálisan rendben voltam, nagyon sokat edzettem az elmúlt hat hétben, fejben ment el ez az asszó - értékelt tovább Boczkó. - Most egy hosszabb pihenőre van szükségem, hogy feldolgozzam a történteket, aztán januártól úgy kell odaállnom a Világkupa-versenyekre, hogy képes vagyok érmeket szerezni, mert erre lesz szükség, hogy az olimpiai részvételt kiharcoljam. Lehet, hogy éppen az a tudat, hogy itt, a világbajnokságon olyan sok pontot osztanak, nyomasztott valamennyire, pedig egyébként már sokszor bizonyítottam, hogy általában bírom a feszültséget, a nagy nyomást."

Imre jól kezdett, hozta a kötelezőt az egyiptomi Ahmed el-Sagirral szemben. Bár egy darabig nehezen tudott elszakadni ellenfelétől, a vége sima győzelem lett, 15-9.
Somfai ugyanakkor kikapott 15-11-re a norvég színekben szereplő Bartosz Piaseckitől, aki szinte végig vezetett ellene.
Az Universiade-győztes Szényi Péter nem került fel a főtáblára a selejtezőből.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu