Molnár Tamás: Mi emelt fővel fejeztük be

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 24. 13:04
Történelmet írtak. A Szeged Beton férfi vízilabdázói ugyanis szenzációs közönségük támogatásával hazai pályán nyerték meg a LEN-kupát a görög Panioniosszal szemben. Összejött tehát az, ami tizenhárom évvel ezelőtt a Pescara ellen nem. A háromszoros olimpiai bajnok Dr. Molnár Tamás részese volt az olaszok elleni párharcnak, ám úgy gondolja, nem lehet a két sorozatot összehasonlítani. A Domino Honvéd pólósa a SportHirado.hu-nak hozzátette, valóban szükség van reformokra a sportágban.


- Szeretném gyorsan elmondani, hogy gratulálok a Szegednek a győzelemhez – vágott a közepébe a mindenki által csak „Papesznek” szólított center.

- Látta a mérkőzést?

- Az interneten keresztül figyeltük Szivós Marcival a fejleményeket. A Szeged egy meccsen belül megjárta a poklot és a mennyet is. 9-5-nél kiengedték a kezükből a meccset, majd a hosszabbításban elúszni látszott a győzelem. Ha a kétszer háromperces hosszabbításban egyik csapat tud két gólt lőni, az valószínűleg eldönti a mérkőzés sorsát. Fantasztikus dolog, hogy a Szeged ezek után, kétgólos hátrányból fel tudott állni.

- Tagja volt az 1996-os, Pescara ellen elveszített döntőnek. Lehet a két sorozat között párhuzamot vonni?

- Annyiban más a kettő, hogy a kuparendszer teljesen megváltozott. Az európai élcsapatok ma már az Euroligában játszanak, a Kupagyőztesek Európa Kupája pedig megszűnt. A mostani LEN-kupa szerintem rangját tekintve gyengébb az akkorinál. Gyengébb játékerőt képviselő csapatok szerepelnek benne. Csak vissza kell emlékezni az akkori Pescarára. Abban a csapatban nyolc olyan pólós is volt, aki a vízilabda élvonalát képviselte. Szinte a mostani Reccónak felel meg és csak azért nem nyert BEK-et, mert abban az időszakban a Posilippo uralkodott.

- Egy döntőben azért minden előfordulhat.

- Persze, de az olaszok ellen a tisztes helytállás volt a cél. Itthon, Szegeden remek mérkőzést játszottunk velük. Mi kilencvenhatban emelt fővel fejezhettük be a sorozatot. A mostani csapat játékosai viszont biztos csalódottak lettek volna, ha nem sikerül nyerniük.

- Ez a siker fellendítheti a sokak szerint lejtőn lévő sportágat?

- Összességében azt mondom, hogy semmit sem lendít rajta. A magyar vízilabdában egyébként is mindig voltak nemzetközi kupasikerek. Igaz, legutóbb 2004-ben. De a szegedi póló szempontjából mindenféleképpen sokat számít. A korábban a másodosztályt is megjárt csapattól fantasztikus dolog, hogy megnyerte ezt a serleget. Történelme legnagyobb sikere ez. Most egyébként is komoly szponzorok vannak az együttes mögött, nyilván ők is elvárják, hogy legyen eredmény. Hitet és erőt adhat nekik ahhoz, hogy folytassák a megkezdett munkát. Szegeden egyébként sem könnyű dobogóra esélyes csapatot csinálni, így ez tényleg nagyon szép eredmény tőlük.

- Benedek Tibor nyilatkozta nemrégiben, hogy a vízilabdában meg kell csinálni a halogatott reformokat, mielőtt teljesen elsüllyedne. Valóban ennyire rossz lenne a helyzet?

- Van egy-két lépés, amit záros határidőn belül meg kell tenni, amelyek fontosak a sportág szempontjából. Nem éppen felemelő érzés, amikor az ember két-háromszáz néző előtt vívja a mérkőzéseit. Pedig vannak egészen jó meccsek, és még csak nem is csúcsrangadókról beszélek. Ott van például a Honvéd és a Pécs találkozója, amely szoros eredményt hozott és kifejezetten izgalmas volt. Úgy gondolom, hogy a vízilabda sokkal többet érdemelne nézettség szempontjából is. Szóval ezeket az előbb említett lépéseket meg kell tenni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu