Máris imádják a tehetséges kapust

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 10. 13:02
Alig egy hónapja robbant be a köztudatba, máris az egyik legtehetségesebb magyar vízilabdázóként emlegetik Valics Bencét, a ZF Eger mindössze 19 éves kapusát. Szécsi Zoltán sérülése tehát, ha tetszik, ha nem, jókor jött az ifjú titánnak. „Én se értem, minek beszélnek honosításról, amikor a fiatalok jól teljesítenek" - mondta minden tini hevességével a juniorválogatott kapus a SportHirado.hu-nak a Vasas 7-6-os legyőzését követően. Hétfő este minden sajtómunkás Valicsot akarta elcsípni, pedig társai között ott találjuk a háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétert is...


 - Azt hiszem, ezek után indokolt a pezsgőzés...

- Nagyon úgy tűnik, igen. Óriási meccset játszottunk a Vasassal. Remekül bevált a zónavédekesünk és, bár voltak meleg pillanataink, szerencsére Aaron góljával győzni tudtunk. Meg kell hagyni, nekem is jól ment a védés.

- Beért volna a '89-90-es korosztály?

- Én azt hiszem, hogy igen. Most már mi jövünk. Itt van például Erdélyi Balázs is, gyönyörű gólt lőtt. Rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk.

- Most, jó néhány mérkőzéssel a hátad mögött, érzed már a felelősséget, amely Szécsi Zoltán pótlásával jár?

- Egyre inkább... Már az első meccseken is éreztem. De hát őt nem lehet pótolni, hiszen különleges játékos.

- Mikor veheted át a helyét?

- Azt hiszem, hogy amíg velünk van és aktív, addig soha. Külön klasszist képvisel. 

- Milyen a viszonyod vele?

- Nagyon jó, tényleg. Rengeteget segít, többek között neki is köszönhetem, hogy ennyit fejlődtem idáig. Ritka az ilyen kapcsolat a sport világában. 

- Térjünk vissza rád. Ha csak a fiatalabb, de már többször is bizonyított fiatal kapusokat soroljuk fel, akkor itt vagy te, vagy itt van az újpesti Bisztritsányi Dávid és a szegedi Baksa László. Hogy éled meg, hogy sokan máris a hazánkba igazolt Diakonów honosítását rebesgetik?

- Természetesen úgy gondolom, hogy teljesen felesleges bármilyen külföldi játékost magyarrá tenni, amikor valóban rengeteg tehetséges fiatal van az országban, akiknek igenis meg kell adni a lehetőséget akár a válogatottban is.

- Mikor jöhet el a te, illetve a ti időtök?

- Ó, még nagyon messze van. Egyelőre az is óriási dolog a számomra, hogy itt vagy alig húszévesen és védhetek egy Eger-Vasas rangadón.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu