Már be is gyógyultak az olimpiai sebek?

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 13. 22:08
Imre Géza szerint túl sokáig húzódik az elnökségi választás, Nemcsik Zsolt törvényszerűnek tartja az átalakításokat, a fiatalok inkább a versenyre koncentráltak. Így vélekedtek a pekingi olimpián a vártnál gyengébb szereplő vívóink az utóbbi hetekben a sportág körül kialakult ellentmondásos helyzetről. Egy biztos, az hétvégi országos bajnokságon csekély jelét nem érezhette a külső szemlélő annak, hogy forrong a magyar vívósport.


Belső nézeteltérések miatt távozott, illetve hivatalosan még csak távozik a vívószövetség éléről Gémesi György elnök, a 104 éve mindig olimpiai pontszerző, ám Pekingben kínos kudarcot szenvedő, pont nélkül záró kardozók vezetője, Nébald György viszont továbbra is élvezi a bizalmat...

 

Külső szemlélő nehezen érti, mi történik a sportág körül, a SportHirado.hu szombaton az országos bajnokságon igyekezett utánajárni: a vezetés körüli viták és a gyenge ötkarikás szereplés mennyit változtatott a légkörön.

 

Az utolsó előtti napon a férfiak léptek pástra, aki pedig azt gondolta, megrendült a sportág iránti érdeklődés, tévedett. Ha tömegek nem is, de nézők szép számmal figyelték az eseményeket, fiatalok sokaságát. Az olimpikon Imre Géza meg is jegyezte: rekordszámú létszám, 138 fő gyűlt össze a párbajtőrözők versenyére.

 

A kétkedő ilyenkor megjegyezheti, mit ér a létszám, ha feszült a hangulat. Aki figyelemmel követi az eseményeket, egymásra sejtelmesen tekingető vezetőkre és versenyzőkre is gondolhatott, első látásra azonban fel sem tűnt mindez a kilátogatóknak.

 

Kedélyesen beszélgető versenyzők, vezetőket pillanthattunk meg, első ránézésre minden a legnagyobb rendben volt, ám ha beszélgetésbe elegyedett a résztvevőkkel, rájött nem minden fenékig tejfel.

 

Természetesen megjelentek a pekingi vívók is, akik közül Nemcsik Zsolt óvatosan, Imre Géza kissé mélyebben közelítette meg szeretett sportágának átalakulását. Előbbi csak annyit mondott az eseményekről, hogy törvényszerű volt, valakinek felelnie kellett az olimpiáért, bár a személyi változásokat már nem szerette volna értékelni.

 

Imre Géza csak azt nem érti az egész elnökségi mizériában, hogy erre miért most, az év végén kerül sor, amikor azonnal megtehették volna a lépéseket. „Nekünk a legrosszabb így. Előfordult, hogy bejött az edző és azt mondta, kezdjünk dolgozni, csak arról nem tudott mit elárulni maradhat a helyén vagy távoznia kell.”

 

A bizonytalanság pedig tart, holott januártól már Világkupa-versenyek várják a legjobbakat, teljes egyetértés pedig mindig nincs. Imre szerint az sem segíti helyzetüket, hogy először elvonásokat helyeztek kilátásba, majd ezeket is cáfolták az illetékesek.

 

Egy biztos, az olimpikon csata közben csak az ellenfelekre koncentrált, meg is nyerte a párbajtőr bajnoki címét.

 

De térjünk vissza egy pillanatra a vezetőségi vitákra. Hogy mit éreznek mindebből a feltörekvő tehetségek? Talán nem eleget. Egyikük csak annyit mondott, nem tudja átérezni a helyzet súlyosságát, egy másik pedig inkább a versenyre koncentrált.

 

Ezek után felmerül a kérdés, a pást körül, vagy csak az íróasztalnál forrong a vívósport?

 

Szombaton rendkívüli ülést tartott a szövetség elnöksége, amelyen hivatalosan is megerősítést nyert Gémesi György korábbi elhatározása, aki november 28-án jelentette be, hogy lemond az elnöki posztról és december 15-i hatállyal távozik. Az elnökség február 20-ra hívja össze a rendkívüli közgyűlést, melyen tisztújításra kerül sor 

 

VÍVÓ OB:
Férfi párbajtőr (138 induló):
az elődöntőben:
Kovács Iván (BVSC)-Rédli András (Balaton VK) 11-10
Imre Géza (Honvéd Humán Rent)-Boczkó Gábor (Honvéd Humán Rent) 15-8
a döntőben:
Imre-Kovács 15-9
a végeredmény:
1. Imre Géza, 2. Kovács Iván, 3. Boczkó és Rédli
Férfi kard (64):
az elődöntőben:
Szilágyi Áron (Vasas)-Hamar Balázs (Uniqa-UTE) 15-1
Lontay Balázs (BVSC)-Iliász Nikolász (Vasas) 15-13
a döntőben:
Szilágyi-Lontay 15-12
a végeredmény:
1. Szilágyi Áron, 2. Lontay Balázs, 3. Hamar és Iliász
Férfi tőr (51):
az elődöntőben:
Szabados Gábor (Csata)-Mazza Lorenzo (MTK) 15-12
Szabados Kristóf (Csata)-Németh Gábor (Törekvés) 15-11
a döntőben:
Szabados Gábor-Szabados Kristóf 15-13
a végeredmény:
1. Szabados Gábor, 2. Szabados Kristóf, 3. Mazza és Németh
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu