Magyar-román: nem kell bosszútól tartani

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 1. 17:55
Nincs mit bizonyítania a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. Az elmúlt három olimpián aranyérmet szerző csapat csütörtök este Cegléden ismét az őket a hétvégén 6-5-re elverő román együttessel találkozik. Itt van tehát a visszavágás lehetősége! Igaz, pólósaink és maga a szövetségi kapitány, Kemény Dénes is úgy gondolja, ez a mérkőzés is csak egy a sok közül. Szivós Márton, a Domino-Honvéd szélsője a SportHirado.hu-nak elárulta, bízik benne, hogy ott lesz a római világbajnokságra utazó tizenhárom játékos között. A kapitány azonban még gondolkozik, egyelőre csak alakulgat fejében a végleges névsor.


Létfontosságú másfél hét előtt állnak világklasszis pólósaink. Ezekben a napokban dőlhet el, hogy a jelenleg az edzéseket látogató tizenhat játékos közül, melyik az a tizenhárom, aki ott lehet az Örök Városba tartó repülőn július közepén.

Szivós Mártonnak ezúttal valószínűleg nem kell izgulnia. A 28 éves klasszisnak az elmúlt években nem volt szerencséje a válogatottal. Elég csak a tavalyi olimpiára utazó keretből való kimaradását említeni.

„Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a nemzeti csapatba, jól kell teljesítenie. Előbb a klubjában, aztán a válogatott edzésein. Úgy érzem, a csapatomban nem vallottam szégyent, így bekerültem a keretbe. Ezek után igyekszem úgy tenni a dolgomat, hogy bármivel is bíz meg a kapitány – akár védekező-, akár támadófeladattal – a legjobbamat tudjam hozni” – mondta a szerdai edzést követően a Széchy Tamás Uszoda medencéjének partján.

Mindenesetre még sok feladat vár a fiúkra és a szakmai stábra is, hiszen rengeteg kisebb-nagyobb hibát ki kell javítaniuk a vb-ig hátralévő bő két hét alatt. Mindezt bizonyítja a hétvégi, bukaresti nemzetközi tornán becsúszott románok elleni fiaskó.

„Jól szolgálta a felkészülést a viadal. Igaz, sok hiba volt még a játékunkban. Ettől függetlenül, a védekezésünk kezdett összeállni, a többi pedig majd jön magától. Sok feladat vár még ránk” – folytatta a Honvéd klasszisa, aki hozzátette, nem dacból játszanak majd a csütörtöki meccsen. Szerinte – és társai szerint is - a románok elleni ceglédi meccs is csak egy állomás a felkészülés során, amelyen, mint mindig, a győzelem a cél.

„Fájó volt az a vereség, de pont ezeken a meccseken tudjuk kiküszöbölni a hibáinkat. Rövid az idő a vb-ig, ami nem a legjobb a számunkra, de ez a csapat képes arra, hogy emellett is a legjobbját nyújtsa.”

A KAPITÁNY A FIATALOKRÓL ÉS AZ UTAZÓ CSAPATRÓL:
„Egyelőre nem mondanám, hogy már megvan az utazó csapat, de van egy-két elképzelésem ezzel kapcsolatban. A holnapi meccsel kapcsolatban annyit, hogy a hétvégi vereséggel már senki sem foglakozik majd, mindenki a világbajnokságra koncentrál. Idén ez a legfontosabb feladatunk. Szomorú is lenne, ha most egy múlt heti vereség lenne a középpontban. A fiatalok közül mindenki hozta eddig a tudását, ez egy nagy esély a számukra. Bennük van a fejlődési lehetőség."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu