Honvéd gólzápor zúdult a görögökre

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 16:29
A férfi vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 12-3-ra nyert a Honvéd, így kilenc gólos előnnyel várhatják a december 13.-ai visszavágót a Vuliagmeni ellen. A hazai csapat remek - látványos és eredményes - játékot mutatott be, míg a görögök nem sokat tudtak hozzátenni a találkozóhoz. A Honvédnál külön kiemelendő a jó előnykihasználás, és a pontos, koncentrált teljesítmény. A hazaiak legeredményesebb játékosa ismét a még mindig csak 16 éves Bátori Bence volt három góllal.


LEN-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Honvéd - Vuliagmeni 12-3 (6-1, 2-0, 2-2, 2-0)
Kőér utca, néző. Vezette: Collantoni Fabio (ITA), Bonnay Pierre (FRA)
Honvéd: Gergely - Székely, Iosep (2), Bátori (3), Szivós (1), Molnár (2), Vári (1) Cs.: Jansik, Vindisch (2), Matajsz, Paján (1) Edző: Vad Lajos
Vuliagmeni: Protonotariosz - Anasztasziadisz, Hutten (1), Elmiszian, Karucosz, Hacidakisz, Matutinovics (2) Cs.: Miteludisz, Vlahopulosz, Angelidisz, Hacigulasz, Malaszpinasz, Kurliaftisz Edző: Jannisz Jannurisz
Emberelőny - gól: 7/4 ill. 6/0
Ötméteres - gól: - ill. 1/1
Kipontozódott: Miteludisz (22.p.)

 

A LEN-kupában érdekelt két magyar csapat közül a Honvéd kapta a könnyebb ellenfelet, egyöntetű volt a szakértői vélemény: a Vuliagmenin túl kell jutni. A görög együttes az utóbbi években sokat gyengült, és bár így sem rossz a csapat, a Domino játékosállománya azonban sokkal erősebb.

A hazaiaknál az egészen héten betegeskedő Borsós Endre nem játszott, a vendégeknél mindenki egészséges volt a mérkőzés előtt.

Magabiztosan kezdett a Honvéd, másfél perc után már 2-0 állt az eredményjelzőn, Iosep és Bátori volt eredményes. Ezek után a Vuliagmeni még szépített, de ekkor volt utoljára szoros az állás.

A hazaiak szebbnél szebb gólokat lőttek, és kihasználták az összes kínálkozó lehetőséget - az idei szezonban talán még nem is játszott ilyen jól a Kőér utcai csapat.

A második negyed a védekezésről szólt, és ebben a műfajban is a Honvéd volt a jobb. A hazai együttes mindhárom emberhátrányos szituációját kivédekezte, míg elöl háromból kettőt értékesíteni tudott, így félidő előtt már 8-1 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően egy gyors görög gólt követően kicsit lelassult a játék. A Honvéd azért értékesítette a két megítélt emberelőnyt, a Vuliagmeni pedig büntetőből volt eredményes. Láthatóan beletörődtek azonban a felek a Domino egyértelmű fölényébe.

A záró játékrészben Gergely mutatott be egyre több bravúrt a kapuban, míg a Honvéd támadásai élettelenek voltak. Időkérés után a Domino még bemutatott egy szép figurát, majd kilenc másodperccel a vége előtt Vári talált be megúszásból, csak hogy ne maradjon gól nélkül ez a negyed sem, így végül 12-3-as végeredménnyel zárult a találkozó.

A Honvéd kilenc gólos előnyt szerzett tehát a december 13.-ai visszavágó előtt, mely találkozót már csak formalitásból kell lejátszani, a továbbjutás valószínűleg már eldőlt.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu