Ellopták a győzelmet pólósainktól

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 19:40
A második meccsét nem tudta megnyerni a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egerben rendezett Volvo Kupán. Egy remek első félidőt követően a játékosok helyett a mérkőzés bírái vették át a főszerepet. Több téves ítéletükkel tulajdonképpen megfosztották a győzelemtől Varga Déneséket. Igaz, nem szabad megfeledkezni az egyaránt négy gólt szerző Filip Filipovics és Andrej Prlainovics nagyszerű teljesítményéről sem.


 

VÍZILABDA VOLVO KUPA, 2. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - SZERBIA 11-11 (4-2, 1-2, 5-4, 1-3)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 2000 néző. Vezette: Sztavropulosz (görög), Stantkievitch (amerikai). 
MAGYARORSZÁG: Gergely - Hárai 1, Biros, Varga Dénes 2, Varga Dániel 2, Hosnyánszky 2, Kiss Csaba Cs.: Nagy (kapus), Szivós, Mátyás, Török Béla, Hegedűs, Varga Zsolt 2, Kis Gábor 2, Bundschuch. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes. 
SZERBIA: Szoro - Gocsics 2, Gak 1, F. Filipovics 4, Prlainovics 4, B. Mitrovics, Alekszics. Cs.: S. Mitrovics (kapus), G Pijetlovics, Vapenszki, Avramovics, D. Pijetlovics, Csuk, Radjen, P. Filipovics, Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics.
Gólok emberelőnyből: 9/6, ill. 14/8.
Gólok ötméteresből: 0/0, ill. 0/0.
A másik mérkőzésen:
ROMÁNIA-EGYESÜLT ÁLLAMOK 8-7 (1-2, 1-1, 2-2, 4-2)

Ismét a szerbek. Újra és újra a szerbek. A magyar válogatott időről időre összefut a Dejan Udovicsics vezette délszláv csapattal a nemzetközi porondon. Nem is meglepő, hiszen a vízilabdaelit két meghatározó – ha nem a legjobb – gárdájáról van szó.

 

Az átalakulóban lévő Kemény-legénység a románok ellen magabiztosan győzött a Volvo Kupa első fordulójában (9-4), míg a szerbek visszavágtak az amerikaiknak a pekingi olimpia elődöntőjében elszenvedett vereségért.

 

  

 

Az egri Bitskey Aladár Uszodába szép számmal kilátogató nézősereg tehát a torna rangadóját élvezhette végig szombat este. Nem is kellett csalódniuk a szurkolóknak. Nagyon bekezdtek a csapatok. Fél perc sem telt el, amikor Varga Dénes gyönyörű gólt szerzett éles szögből, megadva az alaphangot a mérkőzéshez.

Néhány pillanattal később pedig Hárai Balázs másolta le pénteki találatát: gyönyörű mozdulattal vette be Szlobodan Szoro kapuját. Úgy tűnik tehát, hogy „Dumiék” megszokták az új labdát, amely oly sok gondot okozott a románok ellen.

Sajnos a labdával a szerbek is remek viszonyban voltak, Filip Filipovics góljával azonnal szépítettek is. Két olimpiai bajnokunknak köszönhetően azonban ez nem vetette vissza a csapatot. Előbb Hosnyánszky Norbert emberelőnyből, majd Kis Gábor centerből talált be 4-1-re alakítva az eredményt.

Kovács Anikó

 

A második negyed már nem a magyar együttesről szólt, igaz, a szerbek nagyban köszönhették a játékvezetőknek is, hogy „visszajöttek” a meccsbe. Andrej Prlainovics találataival már csak egy volt a különbség.

Kemény Dénes csapatában Gergely István tartotta a lelket hatalmas bravúrjaival. Közben a magyar bajnokság gólkirály-jelöltje, Szivós Márton is beindult és szépségdíjas góllal jelezte: ő is a vízben van. Prlainovics egy megúszást követően még eredményes volt, és ezzel 5-4-gyel fordulhattak a felek.

A második félidő elején Kis centerezése után újra kettővel ment a magyar válogatott. Jobban is védekezett a megfiatalított gárda, ám így sem tudta megakadályozni a Filipovics, Prlainovics kettős remeklését.

A negyed végéig ketten együtt hétszer vették be Gergely kapuját. A forgatókönyv egyébként nem volt fantáziadús: Varga Dánielék mindig elhúztak legalább két góllal, amit azonnal felhoztak egyes különbségre Udovicsics legényei.

Az idősebbik Varga-fivér 6-5-nél egy szép, középretartó bombával, majd 7-6-nál ismét távolról vette be a csereként beálló Mitrovics hálóját. Úgy, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne…

 

Kovács Anikó

A rengeteg bírói tévesztés ellenére 10-8-as hazai vezetéssel úszhattak fel az utolsó részben a csapatok. A szerb háló előtt Mitrovics bakijai után ismét Szoro állt, nálunk pedig a Vasas első számú portása, Nagy Viktor váltotta Gergelyt. Ő sem védhette azonban Filipovics erőteljes lövését, amire Hosnyánszky egy hasonlóan nagy góllal reflektált.

Az utolsó percekben, 11-10-es magyar előnynél hihetetlen jeleneteket láthattunk. A Sydneyben olimpiai bajnoki címet nyerő csapatból egyedüliként jelenlévő Biros Péter úszott fel ziccerhelyzetben, ám egy szerb védő visszarántotta.

A balkáni játékost annak rendje és módja szerint le is küldték, ám a labda maradt a kéksapkás vendégeknél… Óriási hiba, amely sajnos Birosék győzelmébe került.

Gocsics révén ugyanis azonnal egalizáltak a délvidékiek, Nagy Viktor nem védhette az írtózatos erővel meglőtt labdát.

Az angyalföldi kapus a végén még hárított egy óriásit, amellyel megmentette a 11-11-es eredményt. Aki látta a magyar válogatott első negyedben mutatott teljesítményét, sokáig nem fogja elfelejteni ezt a mérkőzést...

KEMÉNY DÉNES: EZ EGY MÁS MUZSIKA!
Kemény Dénes: - Tudtuk jól, hogy nagyon nehéz meccs lesz, nem számítottunk sétagaloppra. Nem tudtuk semlegesíteni a szerbek meghatározó játékosait, így be kellett érnünk a győzelem helyett döntetlennel. Több kétes játékvezetői ítélet is volt, a kárunkra tévedtek, csorbult a semlegesség. Összeszokott csapat a szerbeké, stabilak voltak, extravagáns klasszisaink nem tudtak föléjük kerekedni. Átalakulóban van a csapatunk, ez egy más muzsika. Ne felejtsük el, hogy a pekingi összeállításhoz képest hat mezőnyjátékos nincs. Építkezünk, haladunk tovább.

 

 

A VOLVO KUPA ÁLLÁSA KÉT NAPOT KÖVETŐEN:
1. Szerbia 4 pont (22:16)
2. MAGYARORSZÁG 4 pont (20:15)
3. Románia 3 pont
4. Egyesült Államok 0 pont

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu