Egy Kiss Gergellyel több volt a Kotorban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 20:36
A T-Mobile Honvéd nagyszabású ünnepet rendezett a klubvízilabdának, mely során a nők a Szuperkupáért mérkőztek a Dunaújvárosi Főiskolával, a férfiak pedig egy tét nélküli derbit játszottak a Kotor csapata ellene. A hölgyek magabiztosan el is hódították a címet, 11-7-re nyertek. A férficsapat ellenben sima vereséget szenvedett az Euroliga főtáblájára jutó montenegrói együttestől (8-10).


EUROLIGA GÁLA
HONVÉD - KOTOR 8-10 (3-1, 1-3, 1-4, 3-2)
Kőér utca, 800 néző, vezette: Kiszelly, Juhász
Honvéd: Gergely - Székely (1), Vindisch (1), Iosep (1), Szivós, Molnár (3), Vári (1) Csere: Jansik, Matajsz, Gergely M., Paján (1), Borsós, Bátori Vezetőedző: Vad Lajos
Kotor: Radic - Drasko Brugljan, Kiss (2), Janovic (2), Paskovic, Steinmetz Á. (1), Milic Csere: Crepulja (1), Petrovic, Zatovic, Pavlovic (2), Milosevic, Setka, Darko Brguljan (2) Vezetőedző: Ranko Petrovic
Emberelőny - gól: 11/3 ill. 7/4
Ötméteres - gól: 3/3 ill. 1/1
Kipontozódott: Iosep (26.p.), Petrovic (28.p.), Zatovic (29.p.)

Izgalmasnak nem nevezhető mérkőzést játszott egymással a női Szuperkupa-győzelemért a Honvéd és a Dunaújvárosi Főiskola csapata a "felvezető" mérkőzésen. A csata már a találkozó elején eldőlt a hazai csapat javára, a dunaújvárosiak csak félidő után tudtak felzárkózni.

A 11-7-es végeredménnyel záruló találkozón az utolsó hét gólt Györe Anett és Benkő Nóra lőtte felváltva, a mérkőzés legjobbjának mégis Kisteleki Dórát szavazták meg a nézők. A női Szuperkupát tehát a T-Mobile Honvéd szerezte meg.

A húszperces szabadprogramban díjátadó (Kisteleki Dórának), szurkolói büntető lövések (Horváth Patríciának és Gergely Istvánnak), közben kezdett megtelni az uszoda. Ülőhely már ekkor sem sok akadt, de a férfi csapatok bemutatására már mozdulni is alig lehetett az uszodában.

Gála volt ez a javából, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ajándékosztás is. Molnár Endre olimpiai bajnok vízilabdázónknak adott át egy T-Mobile-os ajándékcsomagot Gergely István, a szintén ötkarikás bajnok hálóőr.

Öccse, a Honvédba idén igazoló Gergely Mihály pedig műtéte után most mutatkozott be új csapatában.

A látványosnak ígérkező találkozón először Molnár talált be egy valóban szép centergóllal, majd Székely volt eredményes egy emberelőny végén.

Újabb emberelőny, ezt Kiss Gergely értékesítette - egy pillanatra azt hinnénk, hogy 3-0, de ez valójában 2-1-et jelent. Kisst hatalmas taps fogadta az uszodában, annak ellenére, hogy kék sapkában játszott. Ő is és Steinmetz Ádám is alapemberek egyébként a Kotor csapatában, mindketten helyet kaptak a kezdőcsapatban.

A második negyedben a medencén belül mintha megszűnni készült volna a gálahangulat. A csapatok komolyan vették a mérkőzést, a Kotor mindent megtett a felzárkózásért, és sikerrel is járt.

Hazai oldalon Szivós Márton és Gergely István tett legtöbbet a mérkőzésért. Előbbi támadásban és védekezésben is látványos megmozdulásokkal vétette észre magát, utóbbi pedig látványos védésekkel idegesítette a Kotort.

Térfélcsere után már csak a vendégek gáláztak... Sorban Janovic, Darko Brguljan és Crepulja is eredményes volt, amire a túloldalról válasz sem érkezett, egészen a hatodik percig. Ekkor aztán Vindisch volt eredményes egy emberlőny végén, meccsben tartva ezzel a hazaiakat.

A negyed zárásaként még egy magyar gól született, azonban ez is az ellenfél találatainak számát növelte: Steinmetz Ádám is betalált.

A záró játékrész egy újabb hármas Kotor-sorozattal, és újabb Kiss Gergely góllal kezdődött. Ekkor már öttel vezetett a Kotor, úgy tűnik, nem véletlen, hogy az Euroliga főtáblájára jutott. A Honvédban a negyed felénél indult be a gólgyártás, Paján találata után Molnár két ötméterest is értékesített.

Két perccel a vége előtt két gól volt a két csapat között, és Vad Lajos időt kért. A Honvéd támadása során viszont kontrát fújtak, így eldőlt a mérkőzés. A hazai csapat tehát rendezőként nem tudta megnyerni a korántsem gála-jellegű mérkőzést, de a népes számú közönség szép vízilabdát, és jó meccset láthatott.

NYILATKOZATOK
Vad Lajos, a Honvéd edzője: - Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, de ma a Kotor volt jobb. Még sokat kell fejlődnünk.
Kiss Gergely, a találkozó legjobbja: - Furcsa volt ellenfélként játszani a Kőér utcában, örülök, hogy nem tétmeccsen kellett ezt tennem. Azt mindig tudtuk, hogy Magyarországon van a legjobb vízilabda közönség, és ez ma is beigazolódott. Jó volt ilyen közegben játszani, köszönöm.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu