Eger-Szolnok párbaj az aranyért

Szerző: MTILétrehozva: 2014. április 25. 19:31
Harmadik egymás elleni összecsapásukon is legyőzte az Eger a Szegedet a rájátszásban, így ebből az elődöntős párból százszázalékos teljesítménnyel a címvédő jutott a döntőbe a férfi vízilabda ob I-ben. A finálét a hevesi gárda a másik ágon a Honvéd felett diadalmaskodó, és ugyancsak 3-0-s összesítéssel továbblépő Szolnoki Dózsával vívja.


OB I, Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés:
ZF-Eger - Diapolo-Szeged 11-5 (2-4, 4-1, 3-0, 2-0)
A párharc végeredménye: 3-0 az Eger javára

Jóllehet a három győzelemig tartó párharcban az első találkozót odahaza hat, majd az idegenbeli másodikat két góllal az Eger nyerte, a Bitskey uszoda közönsége riadtan szemlélhette a pénteki mérkőzés nyitányát, hiszen a bajnoki alapszakasz második és harmadik helyezettjének újabb csatáját a vendégek kezdték jóval hatékonyabban. Olyannyira, hogy előbb 2-0-ra elhúztak, majd már 4-1-re is vezettek, amikor észbe kaptak a házigazdák.

Éledésük kézzel fogható jeleként előbb - a tavaly a válogatottal világbajnokká avanzsált Hárai Balázs jóvoltából - 4-4-nél beérték a Szegedet, majd a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter büntetőjével a vezetést is átvették 5-4-re. A Tisza-partiak egyenlítettek ugyan, ám a nagyszünetre Hárai centergólja nyomán 6-5-ös állásnál vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyedben percekig nem történt semmi érdemi, mígnem Biros megint betalált, majd az ifjabbak közül Kovács Gábornak és a vb-aranyérmes Bátori Bencének köszönhetően 9-5-re megugrott az Eger.
A befejező nyolc perc nem hozott érdemi módosulást sem a játék képében, sem sokáig az eredményben, merthogy kölcsönösen kimaradtak a helyzetek. Csak a negyed hajrájában történt változás, amikor is az egriek még kétszer bevették a szegediek kapuját, és igen meggyőző különbséggel, 11-5-re nyertek.

A döntőben a hevesi alakulat a szolnoki csapattal küzd meg, míg a harmadik helyért a Szeged és a Honvéd csatázik.

Korábban:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - RacioNet-Honvéd 16-9 (4-2, 5-3, 4-3, 3-1)
A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnok javára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu