Drámai Vasas-siker, Varga Dániel a hős

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 29. 20:32
A férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében vérbeli rangadót játszott egymással a Vasas és a Honvéd. Mindkét fél számára fontos volt a döntőbe jutás, és ez látszott is a játékon. A harmadik negyedre aztán mind a játékosok számában, mind erőben meggyengült a Domino, de Szivós nem fáradt el: a Honvéd nyolcasa bravúros teljesítményt nyújtva hosszabbításba vezette a piros-fehéreket. Ott azonban közbelépett Varga Dániel, így döntős a Vasas.


FÉRFI MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
VASAS - HONVÉD 10-9 (3-2, 2-1, 2-0, 1-5, 1-0, 1-1)
Eger, Bitskey uszoda, 700 néző. Vezette: Juhász, Kun
VASAS: Nagy - Katonás, Kovács R. 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Steinmetz B. 2, Kis G. Cs.: Takács, Kállay 1, Hosnyánszky 2, Vörös, Tóth M. 1, Hőna Edző: Földi László
HONVÉD: Gergely - Szivós 3, Vindisch 1, Iosep 1, Székely, Molnár 1, Vári 1 Cs.: Jansik, Matajsz, Paján 2, Borsós, Bátori Edző: Vad Lajos
Emberelőny - gól: 8/3 ill. 11/4
Kiállítva, végleg cserével: Molnár (22.p.)
Kipontozódott: Takács Bálint (28.p.)

 

Egy Vasas - Honvéd minden körülmények között rangadó, most azonban a tét sem volt kicsi: a Magyar Kupa döntője. A hangulat is ennek megfelelő volt, feszülten szálltak vízbe a felek.

A Vasas kezdte pontosabban a találkozót, a bajnoki címvédő lövései tartottak inkább kapura. A Honvédban még élénken élhetett a két héttel ezelőtti Komjádi-beli vereség emléke, a kék sapkások nem igazán tudtak helyzetet kialakítani.

A piros-kékek rögtön az elején elhúztak két góllal, de most nem hagyta magát a Domino. Kiegyenlítettek Váriék; az első negyed után lehetetlen volt megmondani, melyik csapat kerül ki győztesen az elődöntőből.

Az idegesség a szép játék rovására ment, mindkét együttes a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és most senki nem hibázott. Így azonban nem született gól, egészen a játékrész feléig. Ekkor Székely hosszú indítását vághatta hat méterről a kapuba az üresen álló Iosep, megint döntetlen.

Kapkodtak a játékosok, nem tudtak igazán jól felépített támadásokat kialakítani, mert mindenki minél hamarabb gólt akart szerezni. Ez Varga Dénesnek sikerült, aki nyolc méterről egy óriási lövést eresztett Gergely kapujába.

Térfélcsere után gólképtelenné váltak a csapatok. A Vasas védekezésben nagyon ugrott minden emberre, a támadásokat pedig inkább igyekeztek az idő leteltéig végigjátszani.

Két perccel a negyed vége előtt aztán megfogyatkozott a Honvéd. Molnár ellen kontrát fújtak, amit Vári úgy reagált le, hogy dühében "földhöz" vágta a labdát. Ezért őt kiállították a bírók, majd közvetlen utána Molnárt is, aki nem túl szalonképes szavakkal illette a játékvezetői ténykedést. Utóbbi végleg cserével jutott a kiállítás sorsára.

A kettős fórt Kállay értékesítette, majd egy újabb előnyből Hosnyánszky is betalált, így már néggyel vezettek a piros-kékek.

A záró negyedben életre kelt a Honvéd. Két emberelőnyt is úgy játszottak meg a piros-fehérek, hogy a gólt szerző játékosnak más dolga sem volt, mint az üres kapuba lőni a labdát.

Szivós ezek után kétszer olyan erővel lőtte át a teljes védelmet, hogy kétség sem férhetett a gólhoz.

A Honvéd nyolcasa visszahozta csapatát a meccsbe, de majdnem ki is ejtette onnan. Egy nagyon buta hibával állíttatta ki magát hét másodperccel a vége előtt. A Vasas időt kért, de maradt a 8-8.

A hosszabbítás első félidejében a Vasas folyamatosan emberelőnyben támadhatott, ebből egyet be is tudtak lőni.

A szünetben Vad Lajos óriási lendülettel kiabált a játékosaival: ha egyszer sikerült újból felpörögni, miért ne mehetne megint?

A Domino idegességében kapkodott, míg a Vasas higgadt maradt. Székely hosszú passzt adott a teljesen üresen álló Szivósnak, ebből Varga Dániel tudott lefordulni.

Utolsó esélye mellett támadott a Honvéd, amikor újfent elvették a piros-fehér csapattól a labdát a bírók. 10-9 lett a végeredmény, így vasárnap Vasas - Eger döntőt rendeznek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu