Csatát nyert a Vasas, háborút a Recco

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 22. 21:42
A háromgólos hazai vereség ellenére akár óriási meglepetést is okozhatott volna a Vasas férfi vízilabdacsapata a férfi Euroliga negyeddöntőjében, hiszen idegenben végig kézben tartotta a mérkőzést a sorozatban címvédő olasz Pro Recco ellen. Hiába azonban a bravúros teljesítmény, a félidőig kapott két gól(!), a végén pedig az egygólos vendégsiker, a négyes döntőbe az olasz csapat jutott be, 20-18-as összesítéssel.


Centerből szerzett vezetést a Vasas, majd az „olasz” – Kásás Tamásé az érdem – egyenlítés után Varga Dániel csavart egy betyárosat. A negyedet Varga Dénes sikeres büntetője zárta, így tulajdonképpen hiába védekezett mindig emberhátrányban a vendégcsapat, egygólos előnyre tett szert. (2-3)

Gólszegényre sikerült a második felvonás – Tóth Márton talált be egy kontra után –, ismét a védekezések domináltak és a kapusok. Más kérdés, amíg a hazaiak általában fórban, addig a vendégek többnyire azonos létszám mellett támadhattak. (2-4)

A harmadik negyedben egy darabig még őrizni is tudta kétgólos előnyét a Vasas, de növelni nem, ebben pedig a fonalat piszokul elkapó Udivicicnak van nem kis érdeme, aki három gólt szerzett a találkozónak ebben a szakaszában, döntően befolyásolva a mérkőzés és a továbbjutás kimenetelét. (7-7)

A záró rész olasz góllal kezdődött, ami semmi jót nem ígért, ám a Vasasban volt annyi erő és tartás, hogy ilyen helyzetben sem adta meg magát és esett össze. A három lőtt gól zsinórban ismét elérhető közelségbe hozta a továbbjutást, vagy akár a túlórát, de még volt hátra több mint négy perc. Újabb olasz gól azonban megpecsételte a tisztességesen búcsúzó Vasas sorsát. (9-10)

A nagyot küzdő Vasas mindenképpen rászolgált a győzelemre, a továbbjutás a Komjádi uszodában dőlt el, ahol háromgólos előnyt adott félelmetes erőkből álló, négy magyar olimpiai bajnokot is foglalkoztató, ám cseppet sem legyőzhetetlen és kiejthetetlen ellenfelének Földi László együttese.

 

FÉRFI EUROLIGA:
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
  • Pro Recco (olasz) – TEVAVasas-Plakett 9-10 (2-3, 0-1, 5-3, 2-3)
Továbbjutott a Pro Recco, 20-18-as összesítéssel



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu