Benedek Tibor: Változásokra van szükség!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 24. 14:59
Reformokra, változtatásokra van szükség, különben a vízilabda el fog tűnni a süllyesztőben – állítja Benedek Tibor, a sportág háromszoros olimpiai bajnok klasszisa a www.vlv.hu-nak adott interjújában. A nemzeti csapat korábbi kapitánya szerint a póló nemzetközi vezetésének csökönyössége miatt nem tud továbblendülni a vízilabda. A Pro Recco sztárja úgy gondolja, erősíteni kell a klubokat, hiszen ők fizetik a játékosokat.


Ha valakinek a szavát érdemes meghallgatni, akkor az Benedek Tibor. A magyar válogatottal három olimpiai aranyérmet is nyerő klasszis a Kemény Dénes vezette nemzeti csapat hivatalos internetes oldalán, a vlv.hu-n fakadt ki sportága jelenével kapcsolatban.

A 36 éves játékos nemcsak a honi, hanem az olaszországi körülményeket is véleményezte a vele készült interjúban.

„Itt nem az a probléma, hogy a csapatok azért nem ölnek pénzt a vízilabdába, mert a Recco túl jó, hanem egyszerűen azért nem, mert nincs. Látható jelei vannak annak, hogy rengeteg csapat adósságokat halmozott fel, tartozik a játékosainak. Óriási reformra lenne szükség, de nem csak az olasz vízilabdázásban, hanem magában a sportágban.”

Benedek szerint az újonnan életre hívott Interliga sem tesz majd jót a pólónak. Az új versenysorozatban ugyanis csak közép-európai és balkáni csapatok indulnak majd. A Recco légiósa úgy gondolja, jó olasz, illetve nyugat-európai vízilabda nélkül a sportág eltűnhet a süllyesztőben. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a korábbi csapatkapitány ötletei mellett sem.

„Az a csökönyösség is, ami a sportág egész nemzetközi vezetését jellemzi, hogy egyszerűen nem tudunk előre lépni egy csomó minden változtatásban, amire pedig szükség lenne. A klubokat kellene erősíteni például azzal, hogy nyáron legyen a bajnokságoknak legalább a második fele, hiszen a válogatott eseményein így is, úgy is megtelnek a lelátók. A klubok tartják el igazából ezt a sportágat, és az ő érdekeik azt diktálnák, hogy a vízilabda legfontosabb klubeseményei nyáron legyenek, hogy megteljenek az uszodák lelátói.”

Benedek Tibor szerint az nem állapot, hogy egy aranyéremmel végződő olimpia után egy magyar rangadóra alig ezren látogatnak ki.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu