Bedobta a törölközőt az öttusakapitány

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 4. 11:15
Meglepő döntésre szánta el magát Kulcsár Antal, a magyar női öttusa-válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben az Alba Volán-Bericap szakosztály-igazgatója is. A továbbiakban nem kíván edzősködni, mert a körülmények alaposan megváltoztak, s a pekingi olimpián az eredmények is elmaradtak. A fehérvári klubnak 31 év után int búcsút.


- Az idei esztendő nem kezdődött rosszul, a budapesti felnőtt világbajnokságon a női váltó aranyérmet szerzett.

- A lehetőségeink, a körülményeink azonban már akkor sem volt rózsásak - vágott bele Kulcsár Antal -, egyre nehezebb feltételek mellett dolgozhattunk. Elég csak a lovarda eladására gondolni, ami ugyancsak nagy érvágást jelentett nekünk. Nem tagadom, korábban, Budapesten már megtapasztalhattam a mostoha körülményeket, de Fehérváron eddig ilyennel nem találkoztam.

- Majd jött a kínos olimpiai szereplés.


- Inkább eredménytelen. Sietve hozzáteszem, hogy Sydney és Athén után Pekingben is Székesfehérvár, az Alba Volán sportolói, öttusázói lehettek jelen, idén ráadásul négyből három versenyző bennünket képviselt. A gond – ha lehet így fogalmazni – az athéni aranyéremmel kezdődött, mert most is azt várták tőlünk. Nem sikerült, de ezt én korábban hangoztattam is.

- Mire emlékszik a legszívesebben?


- Csak a jóra. Amiből persze nem volt hiány, s büszke vagyok arra, hogy felépítettünk valamit Székesfehérváron. A több mint 350 nemzetközi éremre, a szakedzőkre, mesteredzőkre, akik most, a „rossz” időkben is mellettem állnak. Fontosak nekem.

- Úgy hallani, lezüllesztik a fehérvári öttusasportot.


- Remélem, nem teszik, bár az előjelek tényleg nem jók. Várjuk ki a végét, ne temessük még az Alba Volán öttusa szakosztályát.

- Hogyan tovább?


- Az utódomról természetesen nem én, hanem az Alba Volán elnöksége dönt, míg magamról annyit tudok mondani, hogy lesz mit kipihennem az elkövetkező egy évben.

- És egy év múlva?

- Egyelőre minden képlékeny…

Vörös Zsuzsa, Athén olimpiai bajnoka sajnálattal vette tudomásul edzője döntését:

- Mit lehet ilyen helyzetben mondani? Sajnos, Kulcsár Antal hozott egy döntést, szíve joga, de én még reménykedem abban, hogy meggondolja magát. Az biztos, hogy nagyon sajnálnám, ha nem dolgoznánk együtt, hiszen ő indította el a pályámat, s rengeteg szép siker és emlék köt bennünket össze. Őt ismerve, szerintem sokan megkeresik még, hogy maradjon, de tudom, hogy a családjával is szeretne többet foglalkozni.

MEGLEPETÉS A SZÖVETSÉGBEN
Pécsi Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség technikai igazgató-főtitkára elképzelhetetlennek tartja Kulcsár Antalt edzősködés nélkül:

- Bevallom, nagyon meglep a hír, bár hozzáteszem: hivatalosan Kulcsár Antal még nem jelentette be. Éppen ezért nem is kívánok ehhez hozzáfűzni semmit, de azt azért elmondhatom, hogy a szakembert nem tudom elképzelni edzősködés nélkül.



 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu