Angyalföldi gyakorlat: ruhástól a vízbe

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 22. 14:30
Ezúttal sem úszta meg szárazon Földi László, a Vasas férfi pólósainak edzője. A szó legszorosabb értelmében. Tanítványai ugyanis a szakembert azonnal a vízbe hajították, amint a játékvezetők véget vetettek a Magyar Kupa vasárnapi fináléjának, amelyet a piros-kékek hosszabbítás után 14-13-ra megnyertek az Eger ellen. „Őrült egy meccs volt" - ahogy a tréner fogalmazott. Ez volt az angyalföldiek történetének tizenötödik kupasikere.


Hogy van-e értéke még hazánkban a kupaküzdelmeknek? Van. A vízilabdázóknál biztosan. Pénzt nem kapnak a győzelemért a játékosok, ám presztízsből - és persze erkölcsileg is - a maximumot nyújtják a sorozatban. A legjobbak játszanak, ellentétben például a labdarúgással, ahol a szakvezetők sok esetben a második vagy a harmadik számú csapatot küldik ki a zöld gyepre. 

A pólósoknál a szövetség vezetői és maguk a főszereplők is mindent megtettek azért, hogy emeljék az est (ezúttal a délután) fényét. Gólparádé, remek egyéni teljesítmények, a bíró már-már elmaradhatatlan ócsárlása, a biztonsági emberek túlzott óvatossága és persze az elmaradhatatlan edződobás a medencébe. Nagyjából így lehetne röviden összefoglalni a döntőt.

A mérkőzés elején Biros Péter (4 gól) és Hosnyánszky Norbert (4), a hajrában Varga Dénes (5) és névrokona Varga II Zsolt (3) vitte a prímet. Fantasztikusan játszottak a csapatok, teljesítményükkel méltóvá tették az összecsapást a kupadöntő hagyományaihoz. Ahogy a szurkolók is a buzdításukkal. A piros-kék rajongók szorgalmát csak a biztonsági erők nem díjazták. Egy-két hangosabb bekiabálás és máris külön őrzőket kaptak a Vasas-hívek. Ugyanezt az agyon szidott Németh Attila - sportági körökben csak Bálna - , a találkozó egyik játékvezetője egyetlen kacsintással elintézte...

Visszatérve a játékhoz, a tavalyi fináléhoz hasonlóan ezúttal is ráadásra volt szükség, hogy döntés szülessen. A plusz kétszer három percben Varga Dumi két góljára csak egyel tudtak felelni az egriek, így a Vasas története során 15. alkalommal kaparintotta meg a trófeát. Földi Lászlónak pedig ismét alkalma nyílt egy téli fürdőzésre.

Meglepő módon ezúttal a hevesiek heves vérmérsékletű edzője, Gerendás György is higgadtan, szinte mosolyogva értékelte a meccset.

„Örülök ennek a mérkőzésnek, hiszen egy parádés meccsen, egy rangos ellenfelet szorítottunk meg. Ráadásul nem volt Szécsi Zoli, nem volt Kovács Gábor és még meccs közben is veszítettünk el embert. Jól játszottunk, büszke vagyok a srácokra" - nyilatkozta a SportHirado.hu-nak a mérkőzést követően Gerendás, aki Jakab Zoltán főtitkártól még egy ajándék kókuszgolyót is kapott vígasztalásként. 

Játékosa - egyben az Eger csapatkapitánya - , Biros Péter viszont éppen ellenkezőleg, szívére vette a vereséget. „Gratulálok a Vasasnak, ennyi". Mindössze ennyit tudott mondani a háromszoros olimpiai bajnok klasszis. Gondolatai láthatóan máshol jártak. 

Az angyalföldi játékosok, érthetően boldogan pacsiztak - egyesek szerint rettegett - szurkolóikkal és ugrottak szeretteik nyakába. Úgy tűnik, van értéke a kupának.

FÉRFI VÍZILABDA, MAGYAR KUPA DÖNTŐ:
TEVA-Vasas Plaket – ZF-Eger 14–13 (4–4, 3–3, 2–2, 3–3, 1–1, 1–0)
A hölgyek Magyar Kupa döntőjének végeredménye:
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH - BVSC-Zugló Diapolo 11-8 (3-1, 1-1, 4-4, 3-2)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu