Amikor a nők mutatnak példát...

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 19. 10:24
Győzelemmel kezdte meg szereplését a római úszó- és vízilabda világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott. Petrovics Mátyás csapata 10-7-re verte Kínát, így remek példával állt elő a férfiak számára, akik hétfőn délelőtt találkoznak Kanada legjobbjaival. Pelle Anikóék gyatra kezdés után már öt góllal is vezettek a távol-keletiek ellen. A következő feladat a házigazda olaszok legyőzése lesz.


A hölgyeké volt az elsőbbség a XIII. FINA világbajnokságon. Legalábbis, ami a vízilabdázókat illeti. Megfiatalított női válogatottunk szinte pontosan egy nappal előbb mutatkozott be az olasz fővárosban, mint ahogy a férfiak medencébe szállnak majd.

A lelki teher a mérkőzés első részében még úgy tűnt, nem került le a lányok válláról. Görcsösen játszottak Pelle Anikóék, nem sikerültek a támadások, a pekingi olimpián ötödik helyet elérő kínaiak védekezésével nem tudtak igazán mit kezdeni a mieink.

Az első negyedben, bár a fehér sapkás ellenfél szerezte az első találatot (emberelőnyből), Pelle és Valkai Ágnes találataival fordítottunk. A kínaiak egy szép ejtéssel még egyenlítettek, ám itt megállt a tudományuk.

$$jatekos$$

A mindössze 21 éves dunaújvárosi Szűcs Gabriella két fantasztikus góljával vitte a hátán csapatunkat. Apró szépséghiba, hogy mindkétszer egyenlítettek a távol-keletiek. Az igazi feketelevest azonban csak ezután keverte a magyar csapat!

Az Itáliában légióskodó, tehát szinte hazai pályán szereplő Drávucz Rita egymás után három szépségdíjas góllal terhelte meg a kínai kaput. Ekkor alakult ki az addigi legnagyobb előnye Petrovics Mátyás szövetségi kapitány együttesének (7-4). Egészen a harmadik negyed közepéig, amikor is Kisteleki Dóra révén már 10-5-re húztak el a magyarok!

Kovács Anikó
Valkai Ágnes kitett magáért a kínaiak ellen Fotó: Kovács Anikó

Ez a differencia már-már túlságosan is megnyugtatta a lányokat. Olyannyira, hogy a zárórészben képtelenek voltak betalálni az ellenfél kapujába. Horváth Patrícia védéseinek köszönhetően azonban nem tudtak felzárkózni veszélyes különbségre a kínaiak. Győzelemmel nyitott tehát a magyar válogatott, példát mutatva a hétfő délelőtt bemutatkozó férfiaknak!

NŐI VÍZILABDA, A CSOPORT:
Magyarország–Kína 10–7 (2–2, 5–2, 3–1, 0–2)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu