Agyonütöttük a gyengécske németeket

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 10. 20:54
Önbizalomnövelő sikerrel kezdte felkészülését a júliusi, római világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott. Petrovics Mátyás tanítványai 18-5-re verték Németország legjobbjait Dunaújvárosban. A Kisteleki Dóra és Drávucz Rita vezette mieink már az első félidőben 9-2-re vezettek, és a második játékrészben sem adták alább kilenc találatnál. A Honvéd és a Fiorentina klasszisa négy, illetve három dobott góllal fejezték be a meccset.


 

NŐI VÍZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 18-5 (5-1, 4-1, 5-3, 4-0)
Góldobók: Kisteleki 4, Drávucz 3, Szűcs, Pelle, Bujka, Keszthelyi 2-2, Brávik, Tomaskovics, Poszkoli 1-1, ill. Kreuzner, Dierolf, Schilling, Blomenkamp, Gelse 1-1. 
Emberelőny - gól: 10/7, ill. 8/2
Ötméteres - gól: 3/3, ill.-

Kellemes környezetben, a honi bajnokság győztesének otthonában fogadta a női pólóválogatott a Magyarországon edzőtáborozó németeket. A helyszínválasztásnak köszönhetően három játékosunk is otthon érezhette magát. Ennyi embert hívott meg ugyanis a szövetségi kapitány a felkészülés kezdetén kihirdetett keretbe. 

Aktuális ellenfelünk, nem túlzunk, nem tartozik a világ élvonalához. Ennek szellemében Kisteleki Dóráék esélyt sem adtak René Reimann lányainak. Az első negyedet a Fiorentinából hazatérő Drávucz Rita két gólja foglalta keretbe. Előszöregy büntetővel nyitott, majd 4-1-nél centerből talált be.

A folytatásban sem álltak le a mieink. A második játékrész végén az Olaszországban légióskodó Pelle Anikó is megszerezte első gólját, amivel beállította a 9-2-es félidei eredményt.

Kovács Anikó
Kemény párharc, de a meccs nem volt ennyire szoros Fotó: Kovács Anikó

Ahogy a második, úgy a harmadik negyed is német találattal kezdődőtt. Igaz, ezúttal nemcsak Alexandra Schilling vette be a magyar kaput, hanem két társa is követte a példáját. Ezzel a leggólgazdagabb nyolc percnek lehettek szemtanúi a dunaújvárosi nézők.  Tőlünk Bujka Barbara tett róla, hogy ne tudjanak felzárkózni a németek, a Twente légiósa két akciógólt is bevágott. 

A zárórészben sem tudott újítani az ellenfél, így két emberelőnyös szituáció kihasználása, egy büntető és egy szép centergól bizonyította, megérdemelten nyertük meg ilyen különbséggel is a találkozót. Azt a találkozót, amely remek alapot nyújthat a római világbajnokságra való felkészülésre.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu