Zováth János - háromszáz NB I-es meccs

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 6. 12:19
Nem érzem úgy, hogy háromszáz mérkőzést játszottam volna. Visszagondolva nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért szép emlékek sokaságát tudom magamban felidézni, ha visszagondolok az eddig lejátszott mérkőzésekre - értékelte a jubileumot Zováth János a Paksi FC rutinos középpályása.


─ Először is gratulálok a háromszázadik mérkőzéséhez. Milyen emlékek jöttek fel a jubileumhoz érve?

─ Visszagondolva nagyon szerencsésnek érzem magam, mert egy remek csapatban lehettem első osztályú labdarúgó. A BVSC akkoriban minden tekintetben ideális hely volt a számomra. Itt szereztem életem első élvonalbeli gólját a Stadler FC ellen. A tv-s mérkőzés közvetítésekor elhangzott - néhai Knézy Jenő szavait idézve - bődületesen nagy gól volt. Ami a későbbi eredményeket illeti; kétszer voltam kupagyőztes, egyszer bajnok. Ezek pályafutásom legjelentősebb mérföldkövei.

 

─ Rövid ciprusi idegenlégióskodással szakította meg NB I-es karrierjét.

─ Igen. Jól is éreztem magam ott és a családomnak is tetszett az ország. Egy sajnálatos sérülés azonban megakadályozott abban, hogy komolyabb sikereket érjek el a szigetországban. Mire felépültem volna csapatom már kiesett a másodosztályba, így nem maradtam.

 

─ A válogatott karrier kimaradt. Van hiányérzete ezzel kapcsolatban?

─ Minden játékos álma a nemzeti csapat. Nekem a kerettagságig sikerült jutnom, ami büszkeséggel tölt el. Malajziában korosztályos világbajnokságon részt vehettem a magyar válogatott tagjaként, ez szép emlék számomra.

 

─ Jelenleg a Paksi FC meghatározó játékosa. Hogy érzi magát az atomvárosban?

─ Ilyen nyugodt háttérrel rendelkező klubnál eddig még nem játszottam. Olyan a hangulat, mint egy nagycsaládban. A kisváros is nagyon színpatikus a számomra és példás szurkolóink úgy érzem kezdettől fogva befogadtak, ami nagyon sokszor plusz erőt jelent.

 

─ A jövőt illetően milyen tervei vannak?

─ A szerződésem a szezon végén lejár. A vezetők már jelezték, hogy meg kívánják hosszabbítani a kontraktust. Ez azt jelentené, hogy az első olyan csapat lenne a pályám során ahol két évnél hosszabb ideig maradok. Mivel jól érzem magam Pakson és úgy gondolom a következő szezonra komoly meglepetést okozhatunk, így minden bizonnyal maradok a következő idényben is jelenlegi csapatomnál.

 

─ Végül egy kicsit elkanyarodva a hazai foci világától. Ki nyeri az idei BL-t?

─ Mivel a spanyol focit szertetem ezért az idei döntő nekem nem annyira izgalmas. A finálé egyik csapata sem áll közel a szívemhez, de azért megnézem majd az összecsapást.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu