Xavi: Mi tudunk veszíteni!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 22. 18:32
A Barcelona világbajnok, háromszoros BL-győztes irányítója, Xavi Hernández úgy látta, jól játszottak a Real elleni, szombat esti Clásicón, de csak ritkán tudtak helyzetbe kerülni, a Madrid sokkal hatékonyabb volt. Úgy érzi, búcsút inthetnek a La Liga-elsőségnek, de nincs értelme ezen szomorkodni, a mérleget a végén kell megvonni, és ők még akár öt címmel is zárhatják a klubszezont.


"Valóságos csoda lenne, ha mi nyernénk a ligát. Két fontos címért azonban még versenyben vagyunk, ott leszünk a kupadöntőben, kedden pedig sorsdöntő meccset játszunk a BL-ben a Chelsea ellen. Három trófea már a vitrinünkben van" - nyilatkozta Xavi, aki szerint szombaton is a kezükben volt a meccs, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

"Nem voltunk rosszak, minőségi focit játszottunk. A Madrid hagyta, hogy nálunk legyen a labda, uraltuk a játékot, de nem tudtuk kidolgozni annyi helyzetet, amennyit szoktunk. Nem voltunk elég veszélyesek, és nem tudtunk lezárni góllal néhány ígéretes akciót. A Madrid sokkal hatékonyabb volt" - folytatta, hozzátéve, hogy nem kell senkinek a kardjába dőlnie a Barcánál. Ők tudnak veszíteni, ezt megmutattak tavaly az elszúrt kupa-Clásico után, és most is, hiszen Guardiola gratulált a Realnak.

Xavi szerint csak elemet kell cserélnie a Barcelonának, és már a Chelsea ellen megmutathatják, mire is képesek valójában. Be fognak húzódni az angolok szerinte, így még több labdabirtoklásra számít, és arra, hogy nagyon-nagyon türelmesen, nyugodtan kell majd futballozniuk.

"Nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy mérleget vonjunk, az majd a végén jön el. Szerintem nem vagyunk rossz passzban. A ligában elbúcsúzhatunk az aranytól. Egy cím elveszett. De kettőért még harcban állunk."

A meccs hőse Cristiano Ronaldo volt, akinek nem volt túl sok szép emléke a Nou Campból, de idén már a harmadik gólját szerezte a szentályben, s ezúttal ez győzelmet is eredményezett csapatának.

A portugál futballcsillag 42 gólos, a Pichichi-díj és az Aranycipő első számú várományosa, s egy másik dupla (BL, La Liga) akár Aranylabdát is érhetne számára.

"Gyönyörű előadást tartottunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt is nyerni tudtunk, rekordot döntöttünk, és most már a BL-re koncentrálhatunk" - mondta a meccs után CR7.

A Real eddig 109-szer talált be az aranyérem felé vezető úton, előnye hét pont a Barcával szemben, négy fordulóval a végelszámolás előtt. A Bayern, a Sevilla és a Bilbao következik a királyiaknak, a katalánok sorsolását elnézve a barcelonai derbi tűnik olyan párosításnak, ahol forró pillanatokat élhetnek majd át Iniestáék.

EMLÉKEZTETŐ - BARCELONA-REAL MADRID 1-2 (0-1)

Barcelona, Nou Camp. Vezette: Alberto Undiano Mallenco

Barcelona (4-3-3): Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano (Pedro 78.) - Busquets, Xavi (Alexis 69.), Thiago - Iniesta, Tello (Fabregas 81.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Pedro, Fabregas, Montoya, Pinto, Alexis, Keita, Piqué

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Di María (Granero 74.), Özil (Callejón 89.), Ronaldo - Benzema (Higuaín 93.). Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán; Albiol, Marcelo, Granero, Kaká, Callejón, Higuaín

Gólszerző: Alexis (70.), ill. Khedira (17.), Ronaldo (73.)

Sárga lap: Busquets (15.), Mascherano (86.), ill. Pepe (43.), Alonso (47.), Özil (77.), Granero (78.)

SPANYOL TABELLA, TOP 3:
1. Real Madrid 34 28 4 2 109 30 +79 88
2. FC Barcelona 34 25 6 3 97 26 +71 81
3 Valencia CF 33 14 10 9 50 42 +8 52

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Realé a Clásico - és a bajnokság is!
A Real Madrid eldöntötte! Megcsinálta azt, amit a Barcelona az ősszel, riválisa otthonában győzött és hét pont előnnyel szinte már bajnoknak mondhatja magát a La Liga 35. fordulóját követően. A királyiak kiegyensúlyozott...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu