Westermann lett a Schalke gólfelelőse

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 16:29
Nem volt nehéz megítélni szerda este, hogy ki lett a Schalke-Hannover meccs embere a német kupa második fordulójában, a királykékek ugyanis Heiko Westermann duplájával verték a Huszti Szabolcsot betegség miatt nélkülöző alsó-szászországiakat. A játékos nem csak klubjában, hanem a válogatottban is vezéregyéniséggé válhat a közeljövőben.


Westermann 2007 óta áll a kékek alkalmazásában, 17 gólt szerzett eddig a Bundesligában ebből 12-t (!) a Schalke színeiben. Ebben az idényben már hat találatnál ját, egyszer a válogatottban is eredményes volt. Nem véletlen mutatkozott derűsnek a mérkőzés után.

 

„Nagyon boldog vagyok, de alapvetően teljesen mindegy, hogy ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy nyerjünk. Ez a mai győzelem és a két gólom is elsősorban a csapat érdeme.”

 

Westermann duplája azért is különleges teljesítmény, hiszen egy hórihorgas védőről van szó, aki azonban szinte minden poszton bevethető.

 

A válogatott futballista balbekként és jobbhátvédként is megállja a helyét, sőt a középpályán is szinte bármely poszton otthon érzi magát, először a Bajnokok Ligája selejtezőiben, az Atlético Madrid otthonában küldték fel először a pálya közepére.

 

„ Még ifjúsági játékos koromban, az akkori edzőm támadóként vett számításba, így nem jövök zavarba a kapu előtt.”

 

A játékos piros cipőjét kékre cseréli, de nem tulajdonít különösebb jelentőséget lábbelije színének, hangsúlyozta, nem ebben van a "varázsereje".

 

Az idei szezonban hat gólig jutó válogatott játékos, aki úgy néz ki, házi gólkirályi címre is tör, jó úton halad afelé, hogy bebiztosítsa helyét a Nationelf kezdő tizenegyében.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu