"Wenger most befogta a bírálói száját"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 19. 10:37
Az Arsenal egykori legendája, a holland Dennis Bergkamp szerint egykori edzője, a londoni csapatot 1996 óta irányító Arsene Wenger most végre elhallgattatta kritikusait azzal, hogy nyáron egy vagyonért megvásárolta a szupersztár Mesut Özilt, a csapat idén pedig valósággal szárnyal a pályán.


 

Arsene Wengert hosszú ideje bírálják az Arsenal rajongói, mert a csapat éveken át hoppon maradt az átigazolási piacon, a francia tréner pedig csak fiatal, még kiforratlan játékosokkal erősített, nem utolsó sorban pedig azért, mert a 2005-ös FA-kupagyőzelem óta nem nyert komoly trófeát a csapattal. Nyáron azonban, úgy látszik, ez megváltozott.

A klub leigazolta 42,5 millió fontért a Real Madridtól Mesut Özilt, a világ egyik legjobb támadó középpályását, aki ráadásul remekül passzol a csapatba, és bár a 2013/2014-es Premier League-szezon első meccsét 3-1-re elveszítették az Aston Villa ellen, a csapat azóta minden fronton meggyőzően teljesít (11 meccse veretlen), és a tabella élén áll.

A klub egykori legendás csatára, Dennis Bergkamp - aki 1995 és 2006 között 423 meccsen 120 gólt szerzett az Arsenal színeiben - szerint egykori mestere ezzel végre elhallgattatta a kitartó kritikusait, akik évek óta keményen bírálják játékospolitikája miatt.

"Most nagyon jól végzik a dolgukat az Emiratesben, és fantasztikus játékost vettek Mesut Özil személyében - mondta a 44 éves egykori csatár, aki jelenleg az Ajax segédedzője. - Még semmit nem lehet megjósolni, már csak azért sem, mert november jön, ami sosem az Arsenal hónapja, ilyenkor jönnek a problémák. De ha még januárban, esetleg februárban is a tabella élén lesznek, akkor tényleg van esélyük megnyerni a bajnokságot."

"Őszintén meglepett Wenger ezen a nyáron. Ha visszatekintünk az utóbbi 6-7 évre, amikor a csapat nem nyert semmit, elmondhatjuk, hogy csalódás volt. De lehet ezért csak őt hibáztatni? Szerintem nem. Győzni akar, kupákat akar nyerni, sikeres akar lenni. Mindent egy cél érdekében csinál."

Bergkamp a jövőről is elárult egy-két dolgot, azt, hogy a pálya szélén képzeli el új pályafutását. "Szívesen visszamennék Angliába, legszívesebben az Arsenalhoz, de egyelőre nem tudom elképzelni magam menedzserként, csak az edzői stáb tagjaként" - mondta a SkySportsnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wenger: Újra nagy idők jönnek
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a klub éves közgyűlésén mondott beszédet, amelyben fényes jövőt vázolt fel. Úgy látja, játékosai az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek, ráadásul nyáron egy olyan világsztár csatlakozott a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Wenger a legjobb edző Angliában!"
Rafael Benitez, a Napoli labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Arsene Wenger, az angol bajnokságban listavezető Arsenal francia mestere a legjobb szakvezető Angliában....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pires: Wenger költsön még többet!
Örül Mesut Özil érkezésének, de további minőségi igazolások beszerzését javasolja Arsene Wengernek Robert Pires, az Arsenal korábbi kiváló középpályása, aki a Sunday Mirorral osztotta meg véleményét....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu