Wenger igazságtalan szabályt kritizál

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 22. 12:16
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere arra kérte az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy gondolkozzon el az idegenben rúgott gólok szabályának elvetésén, szerinte az ugyanis sok esetben igazságtalan.


 

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a világ vezető klubedzőinek genfi találkozóján dobta be ezt a témát, csapata tavalyi Bajnokok Ligája-kiesését hozva fel példaként. A londoniak a későbbi bajnok Bayern Münchennel találkoztak a legjobb 16 között, és bár hazai pályán 3-1-re kikaptak, a visszavágón 2-0-ra nyerni tudtak Münchenben. Ez mégsem volt elég, mert idegenben rúgott góllal a bajorok jutottak tovább.

A témának az adott aktualitást, hogy a két gárda újra összekerült a BL kieséses szakaszának első párbajában. "Tavaly idegenben rúgott góllal estünk ki, és már akkor is kértem az UEFA-t, hogy törölje el ezt a szabályt - fogalmazott Wenger. - A tavalyi esetünkön is látszik, hogy az idegenben rúgott gól súlya túl nagy, és már nem is igazságos."

A tréner szerint a szurkolók talán meglepődnek az állításain, de szerinte ez a modern futball egyik fontos problémája. Szerinte ezt a szabályt annak idején a televíziós közvetítések hiánya miatt vezették be, de ma már, amikor szakértők elemeznek ki mindent azonnal a meccs után, elvesztette az értelmét az, hogy egy szabállyal ösztönözzék az idegenben játszó csapatot a gólszerzésre.

"Néha peddig éppen, hogy úgy érzem, ellentétes hatást ért el a szabály. Sokszor ugyanis azt látom, hogy a hazai csapat már nem arra játszik, hogy gólt szerezzen, hanem hogy ne kapjon egyet sem. Az edzők ma már azzal az utasítással küldik fel a pályára a játékosaikat, hogy a legfontosabb az, hogy ne kapjanak gólt."

Nem tudni, Wenger elméletének magjai termékeny talajra hullanak-e majd, de az biztos, hogy Michel Platini, az UEFA elnöke maga sem ódzkodik a reformoktól, ő legutóbb a sárga lapos rendszert kritizálta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Platini a sárga lapokkal is variálna
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, miután kiosztotta Cristiano Ronaldót, az Aranylabda-szavazást és a FIFA-t, most a labdarúgás szabályain is módosítana egy kicsit. Szerinte ugyanis a sárga lapok...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aki senkinek sem adna Aranylabdát
Arsene Wengert nem különösebben érdekli, ki kapja januárban az Aranylabdát, sőt az Arsenal menedzsere kifejezetten ellenzi, hogy egyáltalán kiosszák…...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wenger: az Arsenalé az új sikergeneráció
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint a londoni csapat fiatal gerince nemcsak sikeres lehet a közeljövőben, de olyan szerepet tölthet be a Premier League-ben, mint másfél évtizede a Manchester United híres 92-es...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Arsene Wenger
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu