Wenger: az Arsenalé az új sikergeneráció

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 10. 16:37
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint a londoni csapat fiatal gerince nemcsak sikeres lehet a közeljövőben, de olyan szerepet tölthet be a Premier League-ben, mint másfél évtizede a Manchester United híres 92-es évfolyama. Az összehasonlíts azonban kicsit merész, és sok helyen már most nem állja meg a helyét.


 

A Manchester United akadémiájáról kijött "92-es évfolyam" (Class of 92) olyan futballistákat adott a klubnak és az angol futballnak, mint David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Philipp Neville és Nicky Butt, akik a 90-es években és az ezredfordulón a csapat gerincét alkották, és számtalan trófát nyertek Sir Alex Ferguson irányítása alatt.

Szerepük vitathatatlan, és Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere most úgy érzi, az ő keze alatt is egy ilyen fiatal generáció mutatja meg az oroszlánkörmeit, mert Aaron Ramsey (22 éves), Jack Wilshere (21 éves), Theo Walcott ( 24 éves), Alex Oxlade-Chamberlain (20 éves), Kieran Gibbs (24 éves) és Wojciech Szczesny (23 éves) hasonló sikereket érhet el.

Az összehasonlítás azonban merész, és több oldalról is sántít, egyrészt mert az Arsenal nemcsak saját akadémiájáról hozta fel ezeket a játékosokat, másrészt a Manchester United említett fiataljai ilyen éves korukra mér trófeák tucatját gyűjtötték be, csak a 90-es évek végig öt angol bajnoki címet szereztek, valamint három FA-kupa-győzelem mellett egy Bajnokok Ligája-győzelmet is begyűjtöttek.

Ezzel párhuzamosan Wenger és az általa említett generáció sikerei pont ebben a sorrendben hiányoznak még, sőt, a csapat 2005 óta semmilyen komoly trófeát nem nyert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Van Persie rangadót nyert a Unitednek
David Moyes megnyerte első bajnoki rangadóját a Manchester United élén, miután az Old Traffordon 1-0-ra legyőzte az éllovas Arsenalt. A találkozó egyetlen gólját Robin van Persie szerezte, aki szívből jövő ünneplést csapott,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu