Platini a sárga lapokkal is variálna

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 5. 16:19
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, miután kiosztotta Cristiano Ronaldót, az Aranylabda-szavazást és a FIFA-t, most a labdarúgás szabályain is módosítana egy kicsit. Szerinte ugyanis a sárga lapok mostani rendszere nem igazságos, ezért más sportágak hatékonyabb büntetésmódszereit kellene átvenni. Például a rögbiből vagy a jégkorongból.


 

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke egyrészt szereti módosítgatni a dolgokat, másrészt viszont nem. Tavaly decemberben jelentette be, hogy 2020-tól szétszórja a kontinenesen az Európa-bajnokságot 13 város között, és szíve szerint ezt bevezetné a világbajnokságon is, ugyanakkor a FIFA által támogatott gólbírót például mereven ellenzi.

A héten azt találta mondani, hogy az Aranylabda-szavazás kéthetes kiterjesztésével a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség csak Cristiano Ronaldónak akar kedvezni, majd hozzátette, hogy hát ő csak viccelt. Az érintett viszont nem nevetett rajta. Az elnök úr most úgy döntött, a labdarúgás büntetőrendszere sem tökéletes, ezért szerinte érdemes lenne pár dolgot átgondolni, és más sportágakat segítségül hívni.

Platini szerint a labdarúgásban a sárga lapok rendszere nem teljesen igazságos, legalábbis az a része, hogy több sárga lap után automatikus eltiltás jár, így ugyanis nem az a csapat "élvezi" a döntés előnyeit, aki ellen a játékos szabálytalankodott.

Erre Wayne Rooney mostani esetét hozta fel, aki hasonló okok miatt nem léphet pályára a Newcastle United ellen, amely viszont így igazságtalan előnybe kerül a többiekkel szemben - akik ellen viszont már játszik vagy játszott a Manchester United csatára.

A francia vezető az AS-nak kifejtette, hogy ő a rögbiben vagy a jégkorongban alkalmazott büntetést  igazságosabbnak tartaná, azaz aki sárga lapot kap, az ott helyben 10-15 perces kiállítást is kapjon vele együtt, így az a csapat élvezné a döntés előnyeit, aki ellen a játékos a sárgát kapta.

"Ez csak egy ötlet - mondta a háromszoros aranylabdás egykori játékos. - Ezt is meg kell vizsgálni, hogy tényleg jót tenne-e a játéknak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronaldo: Ez provokáció volt!
Cristiano Ronaldót hiába tartják az idei Aranylabda egyik fő esélyesének, könnyen lehet, hogy mégsem fog részt venni a január 13-i díjátadó ceremónián Zürichben. Azután legalábbis ez egyre jobban gyanítható, hogy véleménye...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Itt az új őrület: 40 csapatos foci-vb!
A jelenlegi 32-ről 40-re emelné a labdarúgó-világbajnokságon szereplő válogatottak létszámát Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: michel_platini
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu