Walcott: Több gólt is kaphattunk volna

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 4. 10:49
NYILATKOZATOK! „A legfontosabb, hogy bebizonyítottuk, nem az a csapat vagyunk, aki Londonban szenvedett, egy szinten vagyunk az Arsenallal" – értékelte a Sahtar vezetőedzője, Mircea Lucescu az Ágyúsok felett szerdán aratott 2-1-es győzelmet a Bajnokok Ligájában. Theo Walcott a második félidei játékkal elégedett volt, a védekezést csapnivalónak nevezte, de elismerte többet is kaphattak volna. Arsene Wenger szerint igazi leckét kaptak, amiből tanulni kell.


Arsene Wenger: „Igaz leckét kaptunk, ezen a szinten soha nem szabad elveszíteni a koncentrációnkat, ez a mai vereség oka, tanulni kell belőle – magyarázta a lefújás után az Ágyúsok menedzsere. – Jól kezdtük a találkozót, de utána elkényelmesedtünk és túlságosan nagy teret engedtünk át a Donyecknek. Nem voltunk ott fejben, a párharcokat rendre elbuktuk és ez nem sok jóval kecsegtetett a félidő közeledtével. Inkább csapat közös hibájában látom a kudarc okát, mint egyéni gondokban. A második félidőben felpörögtünk és nem lehet mutogatni senkire, egy kicsit pechesek voltunk. A vereség ellenére jól állunk a csoportban, de már nem válogathatunk, harcolnunk kell. Most azonban a nehéznek ígérkező Newcastle elleni hétvégi bajnokira kell koncentrálnunk!

Theo Walcott:
„Nehéz itt vendégszerepelni és eredményt elérni, nem csoda, hogy jó mérleggel rendelkeznek hazai pályán – mondta a londoniakat vezetéshez juttató csatár a Sahtarról a Sky Sportsnak. – Fontos volt, hogy korán megszereztük a vezetést, de ehhez képest hátrányba kerültünk, nem védekeztünk jól és többet is kaphattunk volna. A szünet után azért volt esélyünk a meccs megnyerésére, de semmi sem sikerült. Ami a gólomat illeti, megláttam, hogy a kapus nem jól helyezkedik, ezért váratlanul rúgtam el a labdát és sikerült ezzel meglepnem őt. A mozdulat nem véletlen, sokat gyakorlom az ilyen helyzeteket és most élesben is hasznát vettem, persze mit sem ér az egész, mert nem nyertünk. Szerencsére nincs veszve semmi, mert továbbra is vezetjük a csoport."

Mircea Lucescu: „Fontos győzelmet arattunk és őszintén szólva erre számítottam – kezdte nyilatkozatát az UEFA.com-on az ukránok vezetőedzője. – Korábban is mondtam, a londoni eredmény nem lesz ránk hatással és nem is lett. Walcott gólját leszámítva nem lehetett panasz első félidei játékunkra, nem lehetett tartani vele a lépést. Tetszett, ahogy játékosaim reagáltak a találatra, azonnal válaszoltak és akkor sem álltak le, amikor kihagytak három-négy helyzetet. A fordulás után kontrákra rendezkedtünk be és így is messze-messze veszélyesebbek voltunk, mint az ellenfél. Kellettek ezek a pontok, de a legfontosabb, hogy bebizonyítottuk, nem az a csapat vagyunk, aki Londonban szenvedett, egy szinten vagyunk az Arsenallal.

BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
SAHTAR DONYECK - ARSENAL 2-1 (2-1)
Donyeck, Donbass Aréna, vezette: Massimo Busacca (olasz)

SAHTAR: Pjatov - Srna, Csihrinszkij, Rakickij, Rat - Gai (Teixeira, 62.), Hübschmann - Jadson (Douglas Costa, 74.), Eduardo, Willian - Luiz Adriano (Moreno, 88.). Vezetőedző: Mircea Lucescu. Kispad: Kudzamov, Kucher, Kobin, Sztyepanenko, Douglas Costa, Teixeira, Moreno.

ARSENAL: Fabianski - Eboué, Squillaci, Djourou, Clichy - Eastmond (Vela, 59.), Wilshere - Walcott (Emmanuel-Thomas, 82.), Rosicky, Nasri - Bendtner (Samah, 73.). Menedzser: Arsene Wenger. Kispad: Szczesny, Sagna, Koscielni, Vela, Samah, Emmanuel-Thomas, Lansbury.
Gólszerző: Eastmond (28. - öngól), Eduardo (45.), ill. Walcott (10.)
Sárga lap: Hübschmann (27.), Gai (47.), Rat (83.), ill. Eboué (27.)
A H-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Arsenal 4 3 0 1 15-4 11 9
2. Sahtar Donyeck 4 3 0 1 7-6 1 9
3. Braga 4 2 0 2 3-9 -6 6
4. Partizan Belgrád 4 0 0 4 1-7 -6 0
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dráma a Milan-Realon, égett az Arsenal
GÓLVIDEÓK! Ilyen nincs és mégis van, a Real Madrid vezetett, de a csereként beállt, s a Bajnokok Ligájának legidősebb gólszerzőjévé avanzsált Pippo Inzaghi duplájával a Milan fordított, hogy a madridiak végül a 95. percben...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu