Volt kapusa segített az Újpestnek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 22. 19:14
Az Újpest labdarúgócsapata 3-1-re győzött Nyíregyházán az NB I 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A szabolcsi együttes hiába vezetett az elején Bogdan Apostu büntetőjével, az Újpest szünet után fordítani tudott. A hazaiak vereségében Illyés Dániel kapus is közrejátszott, aki két gólnál is hibázott.


 

 

16. FORDULÓ:
NYÍREGYHÁZA – ÚJPEST 1-3 (1-1)
Nyíregyháza, 2500 néző, vezette: Iványi Z. (Albert, Medovarszki J.)
NYÍREGYHÁZA: Illyés – Perényi, Goia, Mboussi, Cornaci – Zabos (Szilágyi, 83.), Minczér, Imedasvili, Ramos – Sztojkov, Apostu (Dosso, 87.). Klubmenedzser: Révész Attila.
ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Korcsmár, Mijadinoski, Pollák – Jucemar, Bozsics – Bori (Foxi, 58.), Kabát (Simon A., 88.), Tisza (Simek, 67.) – Rajczi. Vezetőedző: Szentes Lázár.
Gólszerző: Apostu (4.-11-es) ill. Kabát (25.), Mijadinoski (66.), Rajczi (84.)
Sárga lap: Apostu (54.), Imedasvili (69.) ill. Dudics (30.), Bozsics (31.), Korcsmár (38.), Mijadinoski (62.)

A Nyíregyháza-Újpest meccs eredetileg a 16. forduló záró találkozója lett volna, ám az élet, pontosabban az időjárás keresztülhúzta a számításokat. A csapatok megközelítőleg az őszi keretükkel kezdték a meccset, mindössze a Nyíregyházánál kapott lehetőséget a kezdőben a grúz David Imedasvili.

A szabolcsiak már a harmadik percben előnyhöz jutottak, igaz, ehhez kellett a hatalmasat hibázó újpesti védő, Mirsad Mijadinoski is: a nyáron Svájcból érkezett hátvéd ugyanis egy kóbor beadást kézzel érintett, és bár Iványi Zoltán játékvezető először nem látta az esetet, asszisztense remekül segítette munkáját. A büntetőt Bogdan Apostu vágta a jobb sarokba.

A Nyíregyháza szemmel láthatóan meglepte az Újpestet, de nem tudott újabb gólt szerezni. Sőt, még a vendégcsapat tudott egyenlíteni, Tisza Tibor beadását Kabát Péter vágta a léc alá. A fővárosi gól után kiegyenlítetté vált a meccs, szünetre 1-1-es eredménnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben Mijadinoski helyrehozta a nyíregyházi gólnál elkövetett hibáját, igaz, ezúttal Illyés bakizott hatalmasat. A korábbi újpesti kapus nagyon rosszul jött ki Kabát szögletére, és az előrehúzódó védő túlugrotta őt, és a bal sarokba bólintott.

Illyés a 84. percben újra hibázott, ezúttal is egy szögletnél volt bizonytalan, és Rajczi eldöntötte a meccset. A lila-fehérek visszaugrottak a második helyre.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu