Visszavonult az örök ígéret

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 25. 14:35
Visszavonult a profi labdarúgástól Andy van der Meyde. A 18-szoros holland válogatott szélső az NUsport.nl-nek adott nyilatkozatában jelentette be, hogy szögre akasztja a stoplist. Nem talált klubot magának és elege lett az egészből, új kihívást keres magának az Ajax és az Inter egykori kiváló szélsője.


"Elegem van ebből az egészből, azonnali hatállyal visszavonulok a labdarúgástól. Még nem adtam ki hivatalos nyilatkozatot, de nem hiszem, hogy ez szükséges lenne. Rendben lesz ez így is" - nyilatkozta a 31 esztendős futballista az NUsportnak.

Az Ajax akadémiájának neveltje 1997 októberében mutatkozhatott be az amszterdamiak első csapatában, méghozzá későbbi klubja, a Twente ellen, ahová 1999-ben azért igazolt, mert nem kapott rendszeres játéklehetőséget a fővárosiaknál.

Az enschedei együttesnél viszont hamar sikerült megvetnie a lábát a kezdőben, 2000 nyarán így visszatérhetett az Ajaxhoz, ahol a következő három idényben meghatározó futballistává nőtte ki magát.

2003-ban Olaszországba igazolt, az Internazionale szerződtette őt 4 millió fontért, Milánóban azonban nem tudta beváltania a hozzáfűzött reményeket, első idényében csupán 14 bajnokin lépett pályára. A BL-ben azért futotta egy szépségdíjas találatra - az Arsenal elleni csoportrangadón ő szerezte az első gólt, a legendás Highbury Stadionban.

A padozást két év után megunta van der Meyde, 2005 nyarán ezért továbbállt - az Everton szerződtette őt 2 millió euróért. Ám sérülései miatt Liverpoolban sem futotta be azt a karriert, amit jósoltak neki. A következő állomás Eindhoven - a PSV-nél félévig volt Dzsudzsák Balázs csapattársa.

Visszavonulása, annak ellenére, hogy még mindig csak 31 esztendős, nem meglepő, hiszen már hónapok óta nem talált magának klubot.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu