Vieira tavasszal harcba száll a vb-ért

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 7. 11:32
Mindenképpen szerepelni akar a dél-afrikai világbajnokságon, ezért hagyja el Patrick Vieira az Internazionalét. A francia középpályás csütörtökön délelőtt jelentette ki, hogy távozik a Serie A-ból. Azt pedig a hírügynökségek derítették ki, hogy délután esik át a kötelező orvosi vizsgálaton, amely eredményeként másfél évre szóló szerződést köthet a Manchester Cityvel.


A világ- és Európa-bajnok középpályás szerdán játszotta utolsó olaszországi meccsét az Internazionale veronai vendégjátéka alkalmával. A lefújás után Jose Mourinho vezetőedző el is búcsúzott a francia futballistától, aki a rendszeres játéklehetőség hiánya miatt mondott fel a milánóiaknál.

„Kitűztem magam elé egy nagy célt: ott akarok lenni a világbajnokságon! Azért igazolok a Manchester Cityhez, hogy megmutassam Roberto Mancini vezetőedzőnek, még mindig olyan jó labdarúgó vagyok, mint amikor együtt dolgoztunk az Internél” – szögezte le a klasszis.

Vieira tavaly augusztusban szerepelt utoljára a francia válogatottban, 107. találkozóját játszotta. Hivatalos összecsapáson azonban 2007. szeptembere óta nem juthatott szóhoz sérülések vagy meccshiány miatt.

„Egy éves torinói, valamint három és fél éves milánói szereplés után befejeződött a pályafutásom Olaszországban. Rendszeres játszanom kell, ha el szeretnék jutni a világbajnokságra. De erre nem lenne esélyem az Internél, mert nem én vagyok az első számú futballista a kedvenc posztomon” – tette hozzá a 33 éves francia.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu