Vereséggel kezdtük a hazai futsal Eb-t

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 19. 18:58
Azerbajdzsán braziljainak köszönhetően 3-1-re verte meg a magyar futsalválogatottat a hazai rendezésű Európa-bajnokság A-csoportjában. A torna nyitómeccsét fantasztikus hangulat és szinte telt ház kísérte a Papp László Arénában, de sajnos ez is kevésnek bizonyult a jó kezdéshez. Az első félidőben csak egyenlítésre tellett, és érdekes, már ekkor kialakult a végeredmény. A második játékrész hajrájára vészkapussal játszott Kozma Mihály együttese, ám a kissé körülményes tilitoli nem eredményezett újabb magyar találatot. A cseheket mindenképpen meg kell vernünk, ha a hármasból tovább akarunk jutni.


FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - AZERBAJDZSÁN 1-3 (1-3)
Budapest, Papp László Aréna, vezette: Massimo Cumbo (olasz) Pascal Lemal (belga), Alekszandr Remin (fehérorosz)
MAGYARORSZÁG: Balázs - Tóth, Lódi, Madarász, Gyurcsányi. Cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Trencsényi, Lovas, Sivák, Dróth, Angyalos. Szövetségi kapitány: Kozma Mihály
AZERBAJDZSÁN: Tverjankin (kapus) - Serjao, Felipe, Farzalijev, Biro Jade. Cserék: Szaljanszki, Csujkov, Alves, Thiago, Namig Mammadkarimov, Boriszov. Szövetségi kapitány: Alesio Da Silva.
Gólszerző: Lódi (3.), ill. Biro Jade (2.), Serjao (13.), Alves (16.)
További eredmény:
B-csoport, 1. forduló:
Olaszország-Belgium 4-0
Tudtuk, tudták a játékosok is, hogy nem lesz egyszerű az azeriek ellen. No, nem azért, mert arrafelé annyira pengések a futsallisták, sokkal inkább amiatt, mert a keretüket teletömködték brazilokkal.
A dél-amerikai országban 12 millióan futsalloznak, ebből pedig lehetett meríteni, s mivel Azerbajdzsánban szívügy a sportág, a dollármilliók megtették hatásukat. Volt az a pénz, amiért hagyták magukat honosítani a szambások.
Erre fizettünk mi rá, hiszen a három gólt idegenlégiós postázta - az az ember érzése, ha Serjaóék nem játszottak volna, bizony megvertük volna az ellenfelet az amúgy remek atmoszférájú nyitányon. 
Sajnos itt sem érvényes a „ha”, így pedig le kellett nyelnünk a keserű pirulát, azaz a vereséget. Kár érte.
A meccs egy gyors adok-kapokkal indult, aztán bő tízperces gólcsend következett. Ekkor  azonban két figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy kikapjunk. Tudniillik Alves 16. percben szerzett  „köténygólja” volt az utolsó találat a találkozón.
1-3, de ha a folytatásban egy picivel jobban koncentrálunk, s talán nem vagyunk annyira megilletődve a hazai közönségtől, akkor kiélezettebbé tehettük volna a csatát. A hajrában a vészkapus sem segített - Trencsényi védett, meg támadott -, de vagy rontottuk az utolsó passzt, vagy bevetődött a rivális valamelyik játékosa.
Szombat este 20.30-tól a csehekkel meccselünk Budapesten, ott mindenképpen nyernünk kell, ha szégyenszemre nem szeretnénk már az elején kipottyanni. Az összecsapást természetesen a SportHirado.hu ÉLŐben közvetíti.
Kozma Mihály szövetségi kapitány meccs utáni értékelése:
- Kiegyenlített meccsen a gólokat az ellenél rúgta. A gyors azeri gól annak ellenére sokkolt minket, hogy a legrutinosabb játékosokkal kezdtünk. Néhány percig eltartott, amíg feldolgoztuk mindezt, aztán magunkra találtunk. A második félidőben számtalan helyzetünk akadt, de nem voltunk elég határozottak. A csehek ellen nincs más teendőnk, minthogy győzzünk. Még semmi sem dőlt el, viszont nagyon nehéz meccsre számítok.  
Kovács Attila
A brazilok egyike: Biro Jade (10) egy góllal járult hozzá az azeri sikerhez Fotó: Kovács Attila
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
2. félidő:
40. Vége a meccsnek! Vereséggel kezdtünk, ennél azért többet tudunk. 1-3!
40. Lódi most 8 méterről, jobbról tüzelt azonnal, Tverjankin vetődve védett.
39. Nem igaaaaaz! Lódi közelről megint belegabalyodott Dróth balról érkező passzába. 
Két perc...
37. Boriszov lőtt a bal kapufa mellé balról, 9 méterről.
Még 4 perc, magyar időkérés...
36. Dróth durrantott laposan kapura 10 méterről, középről, mellé.
Megyünk, támadunk, de az utolsó pillanatokban mindig közbejön egy rossz passz, vagy egy önfeláldozóan szerelő ellenfél.
30. Serjao vágta felső kapufára balról egy szabadrúgás után. Dróth ezután mesziről lőtt, a kapus szintén a felső lécre tornázta a játékszert.
29. Tóth szerelt jól, ám 10 méterről jobbal gyatrán mellélőtt.
28. Gyurcsányi kísérletezett jobbról, 8 méterről, de a kapus könnyedén felszedte a gurítást.
27. Lovas éles szögből, jobbról, spiccel lőtt, a kapus szögletre ütötte a labdát.
Csendes, de kissé kapkodós a találkozó. Menni kellene előre, fiúk! 
25. Angyalos messziről, majdnem a félpályáról - laposan mellé.
23. Madarász emelt jobbról, 6 méterről a kapusba. Ejjj!
21. Folytatódik a találkozó. Lódi máris gólt lőhetett volna, de 7-ről a kapusba lőtt. Farzalijev is a kapusba spiccelt 8 méterről, szerencsére.
1. félidő:
20. Felipe majdnem újabb gólt lőtt, de vége a félidőnek! Ennél több kellene. 1-3!
17 másodperccel a félidő vége előtt, magyar szögletnél Kozma Mihály időt kért.
20. Farzalijev durrantott erősen jobbról kapura, Balázs nagyot mentett.
19. Nem igaaaaaz! Gyurcsányi passzintott közelről tovább Tóth átadását, de Lódi éppen lemaradt, így becsúszva mellécsúsztatott.
19. Madarász vágta a kapus kezébe a labdát 7 méterről.
16. GÓL! Egy gyors kontra végén adott kötényt Alves balról Balázsnak, miután Tóth a félpályánál rossz ütemben igyekezett menteni és teljesen egyedül mehetett a ketrecünk felé. Már kettő közte! 1-3!
16. Oldalháló!!!! Lódi durrantott 9 méterről a jobb kapufa mellé. Kívülről. Fene!
15. Dróóóóth, közelről a visszanyúló Tverjankin kezébe passzolt közelről, aztán Angyalos bombázott messziről a jobb sarok mellé.
14. Jujj, Jade balról, Alves jobbról próbálkozott, de előbb a kapus védett, majd fölérepült a játékszer. Most bajban vagyunk.
14. Felipe durrantott fölé spiccel egy szép szólót követően. 
13. GÓL! Serjao most nem hibázott, Jade messziről érkező bombája még kipattant, a másik brazil 8 méterről, középről eleresztett lövése azonban már nem. Megint ott az előny! 1-2! 
13. Serjao próbálkozott távolról, deBalázs magabiztosan védett.
12. Madarász lőtt élesen kapu elé, de a becsúszó - így lehet - Serjao Angyalos elől mentett bravúrral.
11. Angyalos kicsit elönzőzte, messziről fölélőtt. Mellette ketten is kérték a labdát.
9:3 a kapuralövési arány - oda.
8. Huhh, Boriszov löbbölését Thiago vágta a kapusunkba közvetlen közelről.
7. Serjao fejese a mi, Madarász bólintása az ellenfél kapujánál okozhatott volna nagyobb bajt.
Jól van, kiegyenlítettebb lett a játék, a kezdeti megilletődöttség után igyekszünk irányítani.
3. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Egyenlítettünk! Gyurcsányi küldte balról kapura a szabadrúgást, bent Lódi beleért és 4 méterről a jobb alsóba passzolt. 1-1!
3. Felipe küldte rá messziről, de Balázs védett.
2. GÓL! 0-1! Egy balról érkező berúgást követően Jade tűzte rá messziről, Madarász lábáról pedig a hálóba pattant a labda. Vezet Azerbajdzsán! 
Az ellenfél egyelőre tartja a labdát, mi még nem nagyon szagoltunk hozzá.
1. Az azeriek kezdik a találkozót.
17.22. Jönnek a csapatok, a bemutatások és a himnuszok következnek.  Köszöntjük kedves olvasóinkat, mindenkinek nagyon jó szurkolást kívánunk!
Néhány fontosabb tudnivaló a futsalról:
- 4 mezőnyjátékos és egy kapus lehet a játéktéren egy csapatban.

- a cserejátékosok max. száma: 7 fő.

- a labdát 4 mp-en belül játékba kell hoznia az arra jogosult csapatnak (oldalberúgás, sarokrúgás, szabadrúgás, büntetőrúgás, kidobás… stb.), ellenkező esetben az ellenfél csapat következik.

- nincs bedobás, csak oldalberúgás.

- a kapus kidobással hozhatja játékba a labdát.

- hazaadás csak meghatározott esetekben lehetséges.

- a kapus lecserélhető mezőnyjátékosra, azonban ennek a játékosnak megkülönböztető mezt kell viselnie.

- tilos a játékos irányába történő becsúszó szerelés.

- minden szabálytalanságért ún. kisbüntető jár, amit 10 méterről végeznek el, csak a kapus van a lövő játékossal szemben. (Ha a szabálytalanság a büntető területen kívül, de 10 méternél közelebb történt, akkor a rúgó játékos dönthet, hogy a 10 m-re lévő büntetőpontról vagy a szabálytalanság helyéről akarja-e elvégezni a szabadrúgást.)

- sárga lap (figyelmeztetés): Ebből egy játékos max. 2 db-ot gyűjthet össze a mérkőzés folyamán. A második esetben a felmutatott sárga lap után a játékvezető automatikusan felmutatja a piros lapot is.

- piros lap (kiállítás): A kiállított játékos nem ülhet le a kispadra, hanem be kell mennie az öltözőbe. Csapata azonban 2 perc után kiegészülhet egy másik játékossal. Ha a "pillanatnyilag" kevesebb létszámmal játszó csapat a 2 perces büntetőidő alatt gólt kap, akkor a gól után azonnal kiegészülhet.
(forrás: wikipédia)

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu