Végleges a házigazda kerete

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 1. 13:16
Carlos Alberto Parreira, a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya kedd reggel megnevezte azt a 23 játékost, akik helyet kaptak végleges világbajnoki keretében.


A lista egy hatalmas meglepetést is tartalmaz, a brazil mester ugyanis nem nevezte a vb-re az ország talán legismertebb labdarúgóját, Benni McCarthyt. A támadó gyenge fizikai állapota miatt marad le a tornáról, ami élete legnagyobb élménye lehetett volna. McCarthy kimaradását a kapitány azzal magyarázta, hogy ilyen állapotban nem tudná felvenni a versenyt az ellenfelek védelmével.

A keretben egyébként ezenkívül nincs nagyobb meglepetés. A Premier League-ben futballozó másik három játékos, Aaron Mokoena, Kagisho Dikgacoi és Steven Pienaar tagja az „utazó” keretnek.

Ellenben Rowan Fernandez, az ifjú Franklin Cale, Bryce Moon és Innocent Mdledle nem lehet majd ott a hazai rendezésű tornán, amelyen Dél-Afrika az A-csoportban Mexikó, Uruguay és Franciaország válogatottjával csap össze.

A DÉL-AFRIKAI VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE:
Kapusok: Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Shu-Aib Walters (Maritzburg United)

Védők: Matthew Booth (Mamelodi Sundowns), Siboniso Gaxa (Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport United), Tshepo Masilela (Maccabi Haifa), Aaron Mokoena (Portsmouth), Anele Ngcongca (Genk), Siyabonga Sangweni (Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates)

Középpályások: Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagisho Dikgacoi (Fulham), Thanduyise Khuboni (Golden Arrows), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Teko Modise (Orlando Pirates), Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Steven Pienaar (Everton), Macbeth Sibaya (Rubin Kazany), Simphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs)

Csatárok: Katlego Mphela (Mamelodi Sundowns), Siyabonga Nomvete (Moroka Swallows), Bernard Parker (FC Twente)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu