Vb: hollandot, románt, törököt „fogtunk”

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 30. 22:00
Ahhoz képest, hogy a harmadik kalapból húzták ki Magyarországot, meglehetősen nehéz vb-selejtezős csoportba kerültünk: Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal, és Andorrával kell összemérnünk erőnket a 2014-es futballvébé felé vezető úton - derült ki a szombat esti, riói sorsoláson. A vb-címvédő spanyolok és a franciák már most "egymásra találtak", egy csoportban Horvátország és Szerbia, az E és a G jelű hatosban szívesebben láttuk volna a mieinket!


Nem vette kegyeibe Fortuna a magyar csapatot a vb-sorsoláson, a csoportbeosztás nehézségét tekintve sokkal közelebb áll a lehető legrosszabb verzióhoz, mint az általunk elképzelt álomforgatókönyvhöz.

Az első kalapból csak a világbajnok lett volna még kellemetlenebb rivális, a második vonalból kihalászhattuk volna Szlovéniát, Szlovákiát vagy Montenegrót, de nem, a legutóbbi Eb bronzérmesével, Törökországgal nézhetünk farkasszemet. 

Romániával is jól belehúztunk. Bár szomszédaink presztizsét alaposan megtépázta az elmúlt években mutatott teljesítményük, ezzel együtt tény, hogy az elmúlt három alkalommal kikaptunk tőlük (2001, 2004, 2009), pedig rendre a Puskás Ferenc Stadion volt a helyszín.

Az észtek átlagos fogásnak számítanak az ötödik kalapból, Andorra a papírforma szerint pofozógép lesz, aki pontot hullajt ellene, az könnyen lehet, mindenki mással szemben lépéshátrányba kerül.

"Kétségtelen, hogy ez nem álmaink csoportja - nyilatkozta a helyszínen tartózkodó Egervári Sándor az MTI-nek. Annak örülünk, hogy a franciákat és a spanyolokat elkerültük, ugyanakkor pechünk van, hogy ismét összekerültünk a hollandokkal, akiknek gyakorlatilag borítékolható az első helye. A negyedik kalapból a lehető legkellemetlenebb ellenfelet kaptuk. Úgy érzem, török-román-magyar versenyfutás lesz majd a második helyért."

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT
Horvátország Olaszország Németország
Szerbia Dánia Svédország
Belgium Csehország Írország
Skócia Bulgária Ausztria
Macedónia
Örményország Feröer-szigetek
Wales
Málta Kazahsztán
       
D-CSOPORT E-CSOPORT F-CSOPORT
Hollandia Norvégia Portugália
Törökország Szlovénia Oroszország
Magyarország Svájc Izrael
Románia Albánia Észak-Írország
Észtország Ciprus Azerbajdzsán
Andorra Izland
Luxemburg
       
G-CSOPORT H-CSOPORT I-CSOPORT
Görögország Anglia Spanyolország
Szlovákia Montenegró Franciaország
Bosznia-Hercegovina Ukrajna Fehéroroszország
Litvánia
Lengyelország Finnország
Lettország Moldova Grúzia
Liechtenstein San Marino
 
21:59. Ez igen, Spanyolország és Franciaország egymást "boldogíthatja"!!!! 
21:57. Hollandia, már megint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21:55. Törökország velünk egy csoportban!!!!
21:52. Magyarország a D-csoportban a románokkal, az észtekkel és Andorrával!!!
21:44. Dióhéjban a lebonyolítás: mint arról már olvashattatok, hat kalapba osztották a csapatokat: öt darab kilencesbe, és egy nyolcasba. Innen kerülnek a nevek nyolc darab hatos és egy ötös csoportba. A kilenc csoportgyőztes automatikusan kijut, a kilenc másodikból a nyolc legjobb pótselejtezőre kényszerül.
21:38. Most kezdődik a tánc!!!! 13 hely jut Európának, Ronaldo és Ganso kezében a sorsunk!!!!

21:30. Dél-Amerikában nincs sorsolás, kilenc csapat vesz rászt a küzdelmekben, hiszen a házigazda Brazíliának nem kell selejteznie.
21:24. Fidzsi, Salamon-szigetek, és Pápua Új-Guinea, ilyen csapatokon kell átverekednie magát Új-Zélandnak.
21:17. Egy kis közjáték: Daniel Jobim szórakoztat, egy Frank Sinatra-videó is segít neki ebben.
21:10. Az USA megkapta Jamaicát, Mexikó pedig Costa Ricát.
21:02. Bebeto és a Chelsea egyik nagy befektetése, Lucas Piazón a reflektorfényben, hamarosan okosabbak leszünk, ami USA, Mexikó és Honduras vb-felé vezető útját illeti.
20:59. Ana Carolina és Ivan Lins szórakoztatta a publikumot, egy lírai dallal oldották a feszültséget.


20:55. Az ázsiai csoportok is kialakultak, a legnehezebb akadályt talán Ausztrália kapta az 1. kalap kiemeltjei közül, Szaúd Arábiábal is birokra kell mennie. Kína, Dél-Korea és Japán (utóbbi Észak-Koreával egy csoportban) toronymagas favoritnak számít kvartettjében.
20:46. Most következik Ázsia Zicóval és Lucasszal.
20:43. Afrikában már van egy két csemege: Algéria kifogta Malit, Elefántcsontpart pedig Marokkóval is megküzd a továbbjutásért a csoportban, a második szakaszban.
20:30. Cafu és Neymar segédkezik az afrikai csapatok vb-sorsolásánál, az első körben a 24 leggyengébb válogatott száll harcba (FIFA-világranglista alapján). 12-en léphetnek tovább a második körbe, ahol tíz kvartettben folytatódnak majd a küzdelmek. Ez olyan nagyon azért nem hoz lázba minket...
20:27. Elkezdődött a procedúra, Jerome Valcke főtitkár főszereplésével. Először a pótselejtezős párharcok kerültek napirendre, kiderült, hogy a kvalifikáció ezen szakaszában az ázsiai zóna képviselője dél-amerikai ellenfelet kap, míg a CONCACAF-zóna pótselejtezőse Óceánia legjobbjával mérkőzhet majd.
20:17. A lényeg, azaz az európai zóna utoljára, szűk egy óra múlva következik Ronaldo és Ganso közreműködésével.
20:15. Brazília első női államfője, Dilma Roussef lépett a porondra.
20:10. A televíziós közvetítés félóra múlva, tehát 20:40-kor kezdődik az M2-n.
20:08. Joseph Blatter, a FIFA elnöke köszöntőjében elődjét, Joan Havelange-ot és minden idők talán legjobb futballistáját, Pelét méltatja. 
20:01. Most a sorsolásnak otthont adó metropoliszt, Rio de Janeirót mutatják be a közönségnek egy látványvideóval.
19:55. Rio de Janeiro polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a "show" két házigazdája Tadeu Schmidt (Globo TV), és a szupermodell Fernanda Lima.
Olyan hírességek képviselik a rendező országot, mint Pelé, Neymar, Ronaldo vagy Zico, számtalan ország szövetségi kapitánya érkezett meg, köztük Capello, Blanc, Hiddink, na és persze a magyar szakvezető Egervári Sándor. 1500 ember vesz részt a nagy eseményen, ebből 600 önkéntes.
A VB-SELEJTEZŐK KALAPBEOSZTÁSA:
1. kalap: Spanyolország, Hollandia, Németország, Anglia, Portugália, Olaszország, Horvátország, Norvégia, Görögország
2. kalap: Franciaország, Montenegró, Oroszország, Svédország, Dánia, Szlovénia, Törökország, Szerbia, Szlovákia
3. kalap: Svájc, Izrael, Írország, Belgium, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
4. kalap: Bulgária, Románia, Grúzia, Litvánia, Albánia, Skócia, Észak-Írország, Ausztria, Lengyelország
5. kalap: Örményország, Finnország, Észtország, Ciprus, Lettország, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Feröer-szigetek
6. kalap: Wales, Liechtenstein, Izland, Kazahsztán, Luxemburg, Málta, Andorra, San Marino
SH-VÉLEMÉNY: A LEHETŐ LEGJOBB SORSOLÁS:
Görögország, Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Litvánia, Azerbajdzsán, San Marino
Az első kalapnál Norvégia és Görögország között vacilláltunk, végül az mostanában a gyengébb riválisok ellen is alig-alig betaláló 2004-es Európa-bajnokra esett választásunk. A skandinávok ezzel szemben az utóbbi egy évben elverték a franciákat, a portugálokat és idegenben az íreket, ami inkább elrettentő ajánlólevél.
A szlovákok bár tavaly villogtak a vébén, mostanában nem muzsikálnak ennyire jól, kikaptak Luxemburgban, továbbá a bosnyákoktól otthon, az örményektől pedig idegenben, míg két meccsen csak két gólt bírtak rúgni Andorrának.
Litvániát tavaly ősszel simán vertük 2-0-ra, azóta megégtek Liechtensteinben is ez éppen „elég jó ajánlólevél" nekünk - a baltiakat is szívesen látnánk.
Az 5. kalapnál Azerbajdzsán és a Feröer-szigetek az igazán szimpatikus páros, előbbi végül azért nyert, mert az idén már győztünk ellenük, és otthon sem okozhatnának akkora gondot, mint a távoli északon a szigetországiak.
A hatodik kalapból pedig nyugodtan játszanánk újabb két edzőmérkőzést a félig amatőr, félig profi San Marinóval.
SH-VÉLEMÉNY: A LEHETŐ LEGROSSZABB SORSOLÁS:
Spanyolország, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Grúzia, Örményország, Wales
Bár Hollandiában volt esélyünk, a Puskás Ferenc Stadionban azért érezhettük, merre tart a futballvilág élvonala, így van bőven miből választani az első kalapból, ha rosszat akarunk. Mi úgy vagyunk vele, a vb-döntőst láttuk Budapesten, ideje lenne testközelből megnézni mit tud a világbajnok spanyol szupercsapat.
A kalapbeosztás sajátossága, hogy az aktuális világranglista alapján rangsorol, az utóbbi időben számtalan meglepő eredménnyel szolgáló francia válogatott pedig Norvégia és Görögország mögé szorult, így könnyen megtaláltuk magunknak a legnagyobb bajt a második kilencesből. Aztán ki tudja, Benzemáéknak meggyűlt a baja az utóbbi időben a horvátokkal, a norvégokkal és a fehéroroszokkal is.
A negyedik kalap kiegyenlített társaságot rejt, Albánia és Észak-Írország kivételével egyik gárda otthonába sem mehetnénk teljes magabiztossággal a győzelemre. A románok és bolgárok már nem csillognak régi fényükben, így mi úgy véljük, talán a grúzok jelentenék az igazi feketelevest. Az elmúlt 12 tétmérkőzésen alig két vereség a kaukázusiak mérlege.
Egy szinttel lejjebb lépve az örmények tennék be leginkább az ajtót, az elmúlt időszakban legyőzték a szlovákokat, kihúzták 0-0-val Oroszország ellen. Igen, Ciprus például 4-4-et játszott Portugáliában, de az egy kicsúszott eredmény volt, míg a finneket nehezen, de legyűrtük idegenben, a többiek pedig verhetőbbnek tűnnek.
Az utolsó hatosból egyértelműen Wales emelkedik ki, amely az utóbbi időben borzasztó eredményeket produkált, de a 75 ezres Millenium Stadiumban mégsem lenne ugyanolyan játszani, mint Izlandon, Kazahsztánban vagy Máltán.
EGERVÁRI SÁNDOR A SORSOLÁSRÓL:
Egervári Sándor szövetségi kapitány az mlsz.hu-n vezetett blogjában kitért a szombat esti sorsolásra: „Amikor tavaly kineveztek szövetségi kapitánynak, többek közt azt mondtam, hogy az Eb-selejtezőkön az elsődleges cél a tapasztalatszerzés, valamint az, hogy eredményeinkkel elérjük, hogy a vb-selejtezők előtt a harmadik kalapból húzzanak minket. Ezt a célt sikerült megvalósítanunk. Minderre azért van szükség, hogy jobb esélyünk legyen a vb-részvételre, mint az elmúlt néhány évtizedben bármikor. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik a sorsoláson, egy cseppet sem mindegy például, hogy az első kalapból az élen álló spanyolokat, vagy a hollandokat, netán az görögöket kapjuk ellenfélként. Van tehát miért szorítani már a napokban is a válogatott kapcsán..."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu