Vb: a riválisaink is szívják a fogukat

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 31. 20:38
Rögös út vezet a magyar válogatott számára a 2014-es futballvébé felé, Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal, és Andorrával kerültünk egy csoportba. De vajon hogyan látják az esélyeket az ellenfelek? Egy biztos, vért, verejtéket és négy csapat számára könnyeket ígér ez a hatos. A román-magyar már most téma szomszédainknál, van, aki 110 ezer hazai szurkolót vizionál a meccsre...


"Első ránézésre kemény csoportnak tűnik" - nyilatkozta Bert van Marwijk, az Oranje szakvezetője rögtön a sorsolás után. "Ha szemügyre vesszük a közvetlen riválisainkat, Törökországot, Magyarországot, Romániát, nos, ezek a válogatottak remek játékerőt képviselnek. A legutóbbi meccsünkön nagyon nehéz dolgunk volt a törökökkel az Amsterdam ArenA-ban (1-0), ugyanez volt, amikor Romániával játszottunk. A magyarokat jól ismerjük, idén már kétszer is játszottunk velük (4-0, 5-3). Összességében azért nem tűnik megoldhatatlan feladatnak a továbbjutás." A csapatkapitány Mark Van Bommel nagyon örült, hogy elkerülték Franciaországot, s azt is hozzátette, leginkább a törökországi és a romániai meccstől tart.

"Minőségi ellenfelek várnak ránk, hogy finoman fogalmazzak" - kezdte Guus Hiddink, aki számára különösen pikáns ez a csoport, hiszen tanítványai összekerültek hazája válogatottjával. "Bárcsak könnyebb hatosba kerültünk volna. Hollandia rendkívül erős, nem véletlenül jutott vb-döntőbe 2010-ben. Nem lehet azt mondani, hogy éretlen ez a holland csapat, sőt, nagyon is rutinos, évek óta együtt játszanak a futballistáik. Fejlődnünk kell még, és hinnünk magunkban, ha meg akarjuk verni őket. A románok megint jönnek fel, biztosan nem lesz könnyű ellenük" - nyilatkozta Hiddink, aki nem is pazarolta a szót a mieinkre, az észtekre és Andorrára.

"Extrém nehéz csoport, kétszer is találkozhatunk a vb-ezüstérmessel, akikkel már összehozott minket a sors párszor a közelmúltban, például a 2008-as Eb-n. Ami a többieket illetti, észre kell vennünk, hogy sokat léptek előre, Európában már senkit sem becsülhetsz le. Nagyon bízom abban, hogy megszerezzük a második helyet" - értékelt a román kapitány Victor Piturca. A román sajtóban általános vélemény, hogy válogatottjuk élet-halál harcot fog vívni a törökökkel és a magyarokkal a második helyért. A futballiga elnöke, Dumitru Dragomir szerint 110 ezren lesznek majd a románok a mienk elleni meccsen, "55 ezren a stadionban, és 55 ezren annak környékén."

Az észteknél a kapitány Tarmo Rüütli helyett a szövetség elnöke, Aivar Pohlak kért szót. Kiemelte, esélyesebb riválisaik mind technikás futballt játszanak, a hollandok ésszel, a törökök, a románok és a magyarok érzelemmel. Az utóbbi három csapatot egy kalap alá veszi, szerinte sok múlhat majd ellenük a fegyelmen, hozzállásán, a küzdeni tudáson. Hozzátette, szívesebben látta volna a nemzeti együttest az E- vagy a G csoportban, különösen, ha a sportszakmai szempontokat helyezi előtérbe. Azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a románok és a magyarok ellen kevés tapasztalattal rendelkeznek, összesen háromszor meccseltek a két nemzet válogatottjával a rendszerváltás óta.

"Borzalmasan erős csoport. Ennél erősebbe nem is nagyon kerülhettünk volna. A szövetség és a szurkolók szempontjából tökéletes ez a sorsolás, hiszen nagyon jó válogatottakat, és jónéhány nagy sztárt láthatunk majd vendégül" - ezek már az andorrai kapitány Koldo Álvarez szavai, aki a Diari d'Andorra hasábjain kommentált, minthogy nincs a válogatottnak hivatalos honlapja.

Iménti mondatában elsősorban a hollandokra gondolt: "sok klasszisuk van, akiket most testközelből láthatunk majd." A törökökről annyit mondott, nagy potenciál rejlik a 2002-es vb-n, és a 2008-as Eb-n egyaránt bronzérmes csapatban, elvégre számtalan játékosuk topligában kergeti a labdát.

A magyarokra rátérve úgy vélekedett, "valószínűleg nem lesznek nagy neveik, de egy tiszteletre méltó, nagy presztízzsel rendelkező válogatottról beszélünk". A román együttes erejét technikás focijában látja, az észtekét remek fizikumukban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vb: hollandot, románt, törököt „fogtunk”
Ahhoz képest, hogy a harmadik kalapból húzták ki Magyarországot, meglehetősen nehéz vb-selejtezős csoportba kerültünk: Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal, és Andorrával kell összemérnünk erőnket a 2014-es...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: brazilia_2014
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu