Varsó: sportvezető áldozat a tragédiában

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 10. 10:54, Utolsó módosítás: 2010. április 10. 14:57
A Lech Kaczynski államfőt és küldöttségét a katyni megemlékezésre szállító elnöki különgép oroszországi katasztrófája miatt törölték a lengyel labdarúgó-bajnokság szombatra és vasárnapra tervezett mérkőzéseit. Szinte bizonyos, hogy a nemzeti gyász miatt további sportesemények is elmaradnak. A TVN 24 és a Polsat News úgy tudja, hogy a fedélzeten tartózkodott Piotr Nurowski, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke is.


A II. világháborús katyni mészárlás 70. évfordulójának ünnepségeire utazott a köztársasági elnök és kísérete, amikor szombaton reggel Szmolenszk közelében leszállás közben lezuhant a különgép. A Tu-154-es repülőn 88-an utaztak a legfrissebb hírek szerint.

www.gazeta.pl
A Gazeta Wyborcza honlapjának címlapja... Fotó: www.gazeta.pl

 

A TVN 24 és a Polsat News úgy tudja, hogy a fedélzeten tartózkodott Piotr Nurowski, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke is. A 65 éves sportvezető 2005 óta állt a PKOL élén.

„Halála óriási veszteség a lengyel és a nemzetközi sportvilág számára. Annyi terve volt még…” – mondta megtörten a hétszeres olimpiai érmes atléta, Irena Szewinska.


Robert Korzeniowski, a gyaloglás háromszoros ötkarikás bajnoka is megszólalt az oroszországi tragédia kapcsán.

„Piotr Nurowski a barátom volt. Sikeres sportdiplamatának számított, még rengeteg tennivalója volt. De sajnos eljött ez a nap, amikor az égre kell tekintenem és ott kell keresnem Piotrot…”.

A mob.hu beszámolója szerint Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megrendülten értesült a lengyel olimpiai mozgalmat ért tragikus veszteségről, Nurowski elnökhöz baráti kapcsolatok fűzték. A MOB elnöke a Lengyel Olimpiai Bizottságnak írandó  táviratban mély, őszinte együttérzését kívánja kifejezésre juttatni.      

Szombat délben kiderült, hogy törlik a lengyel női és férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi találkozóit.

A Lódzba tervezett férfi röplabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét is elhalasztották a tragédia miatt.

A német labdarúgó Bundesliga szombat délutáni mérkőzésein az amúgy német válogatott Lukas Podolski (1. FC Köln), valamint a lengyel nemzeti tizenegyet erősítő Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund) is fekete karszalaggal lépett pályára. Szintén a gyász jelképét viselte a férfi kézilabda Német Kupa négyes döntőjében Artur Siódmiak, Michał Jurecki, Tomasz Tłuczyński (valamennyi TuS N-Luebbecke), Krzysztof  és Marcin Lijewski (HSV Hamburg), valamint Karol Bielecki, Grzegorz Tkaczyk és Sławomir Szmal (mindhárom Rhein-Neckar Löwen).

HELYSZÍNI FELVÉTELEK A TRAGÉDIÁRÓL

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu