Vanczákék mégis indulnak az El-ben?

Szerző: MTILétrehozva: 2011. október 6. 09:46
A svájci Vaud kanton bírósága arra kötelezte az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy vegye vissza az Európa Ligába a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sion csapatát - írta a klub honlapja. A svájci együttes szerdán tette közzé, hogy a bíróság neki adott igazat az UEFA-val szemben indított perben.


 

Az UEFA illetékes bizottsága még szeptemberben úgy döntött, hogy a Sion tiltás ellenére igazolt játékosokat, és ezért kizárta az EL-ból, és helyette a Celtic Glasgow kapott szereplési lehetőséget a csoportkörben a spanyol Atlético Madrid, az olasz Udinese és a francia Stade Rennes csapataival együtt.

A vaudi bíróság most úgy döntött, hogy az UEFA vegye vissza a második számú kupasorozatba a Siont, ezen kívül térítse meg a 21 400 frankos perköltséget és fizessen 33 ezer frank kártérítést. Ezen kívül amíg nem helyezi vissza a csapatot az Európa Ligába, addig naponta 1000 frank bírságot kell fizetnie.

Jogilag így Vanczákék ismét EL-szereplők, csakhogy a sorozatból már két forduló lezajlott. A Celtic előbb 2-0-ra kikapott Madridban, majd otthon 1-1-et játszott az Udinesével. Az UEFA egyelőre nem reagált a bírósági ítéletre.

Az ügy előzménye, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a svájciak egy évig nem igazolhattak volna játékost, ezzel szemben mégis hat új labdarúgó érkezett a klubhoz. A Sion által a selejtező utolsó körében búcsúztatott Celtic óvott, az UEFA elfogadta azt, és így a skót együttes jutott tovább. Vanczákék azzal védekeztek, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott a futballisták szerződtetésére.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu