Vanczák: Még erősebbek vagyunk!

Létrehozva: 2012. október 10. 13:47
Csak a három pont lenne elfogadható Észtországban, amelyet kulturált és technikás futballal szeretne elérni a magyar labdarúgó-válogatott - nyilatkozta Egervári Sándor szerdai sajtótájékoztatóján, a telki edzőközpontban. Vanczák Vilmos - aki a sérült Halmosi Péter helyén került be a keretbe - hangsúlyozta, meg akarják mutatni, hogy a magyar egy vb-részvételre esélyes csapat.


"Fontos volt, hogy túltegyük magunkat a hollandok elleni vereségen, de megoldottuk ezt feladatot is, arra, hogy mennyire voltunk sikeresek, az észt meccs után kaphatunk választ. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen szélsőséges kritikákat is kaptunk, de végig megmaradtunk saját értékrendünknél. Ma már nem kudarcról beszélünk, hanem tapasztalatokról, tanulságokról - fogalmazott Egervári Sándor.

Észtországban győzelmi reményekkel lép pályára a csapat, a szövetségi kapitány a kerettagok hozzáállását alapul véve optimistán várja a mérkőzést.

- Nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése, az elmúlt napokban tapasztalt hozzáállással jó esélyünk van erre. Most kezdődik számunkra az igazi verseny, hiszen már azokkal a riválisokkal játszunk, akik jó eséllyel pályáznak a csoport második helyére. A következő négy mérkőzésen hat megszerzett ponttal előnyt szerezhetnénk a riválisokkal szemben, míg négy ponttal versenyben maradnánk a célunk eléréséért - tette hozzá a kapitány.

A pénteki ellenfélről Egervári Sándor elmondta: az előző Eb-selejtező sorozatban a zártság, a fegyelmezettség és a harcos futball volt az észtek legnagyobb erőssége.

- Aki megpróbál ellenük ugyanolyan harcos, verekedős focit felvállalni, mint amit ők játszanak, nem lehet eredményes. Nekünk kulturált, technikás futballt kell megjelenítenünk, ritmusváltásokal kell kihasználnunk az üres területeket, és erre alkalmasnak is tartom a játékosainkat - fogalmazott a szakember, aki azt is elárulta: kilenc helyen már biztos a pénteki kezdőcsapat, két poszton azonban még nem született döntés arról, hogy magyar idő szerint 20.30 órakor ki futhat ki az A La Coq Arena gyepére.

A sajtótájékoztatón résztvevő Vanczák Vilmos szerint a hollandoktól elszenvedett vereség még erősebbé tette a csapatot.

- Meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy ez továbbra is egy vb-részvételre esélyes csapat. A következő két mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, hogy a szurkolóknak is visszaadjuk a reményt, és a hitet a válogatottban. A csapategység továbbra is jó, a szeptemberi vereségnek nincs semmilyen negatív hatása - fogalmazott a Sion védője.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu