„Van Persie gólja? Az évszázad találata”

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 23. 14:50
Hétfőn elért, huszadik bajnoki címével visszavágott a tavalyi bajnok Citynek a Manchester United, amely ismét bizonyította, hogy a legmagasabb szintet képviseli Angliában, immár évtizedek óta. Ez a summázata a legendás skót menedzser Sir Alex Ferguson nyilatkozatának, aki szerint jelenlegi együttese semmivel sem rosszabb, mint korábbi bajnokcsapatai. Robin Van Persie kapásgóljára azt mondta, hogy "az évszázad találata". RvP első bajnoki címét ünnepelhette 29 évesen.


"Nem számított ki lövi a gólt, csak az számított, hogy győzünk-e, és győztünk. Az első perctől kezdve lehetett érezni, hogy ezen az estén mindenki a legjobbját akarja nyújtani. Fantasztikus meccs volt, már a kezdés is fantasztikusra sikerült. Boldog vagyok, végre bajnok lettem, szokatlan, de nagyon jó érzés" - nyilatkozott az MU egyik sikerkovácsa, a meccs hőse, Robin Van Persie.

Van Persie már a 2. percben vezetéshez juttatta az MU-t, majd egy bámulatos kapásgóllal növelte az előnyt az első negyedóra végén, aztán, még az első félidőben triplázott. Szerényen kommentálta nagy gólját.

"A második gólom? Wayne nagyszerű labdát adott, nekem csak annyi dolgom volt, hogy koncentráljak, és rendesen találjam el. Szépen bement, de a legfontosabb az eredmény, és hogy elértük a célunkat."

Rooney szerint a tavalyi kudarc volt az, ami annyira feltüzelte őket, hogy nagy menetelésbe kezdtek idén, és meg sem álltak az aranyig.

"Tavaly nagyon fájt, hogy nem tudtuk megvédeni a címünket, különösen fájt az, ahogy és amilyen körülmények között elbuktunk a Cityvel szemben. Apait-anyait beleadtunk az idényben, mindenki fantasztikus munkát végzett, ez már csak a befejezés volt."

Sir Alex Ferguson a 13. bajnoki címet nyerte több mint negyedszázad óta tartó regnálása során a Uniteddel:

"Boldogok lehetünk a játékosokkal, a stábbal és a szurkolókkal. Tavaly mindenki arról beszélt, hogy csak ezüstérmesek vagyunk, arról már kevésbé, hogy az elmúlt húsz évben milyen sikeresen tartotta a szintet ez a csapat. Végig jól koncentráltunk a szezonban, magunk mögött akartuk tartani a Cityt és most siker koronázta az erőfeszítéseinket."

Fergie-t arról is kérdezték, hogy látja, vajon Van Persie második gólja lehet-e az esztendő találata.
"Nem az év, hanem az évszázad gólja számomra. Csodálatosan találta el, csak felnézett, és már lőtt is, micsoda időzítés! Hihetetlenül sokat segített, az első hat hónapban elképesztő formát mutatott. Az utóbbi időben nem szórta a gólokat, de most megint kiemelkedőt nyújtott."

A Manchester esélyt sem hagyott idén a riválisoknak az aranyért folyó harcban, mégis gyakran megkapta a kritikát, hogy nem állná meg a helyét az összehasonlításban, ha a United korábbi bajnokcsapatait vesszük figyelembe.

"Könnyű ezzel dobálózni. Az idő megszépíti a múltat. Elég az hozzá, hogy négy fordulóval a vége előtt 84 pontunk van, és ennyi még sohasem volt" - replikázott Sir Alex.

"A legtöbb meccsünket nyertük, háromszor ikszeltünk, négyszer veszítettünk, és ez a gól... hát sok nagy gólt láthattak a Manchester Unitedtől az évek során, a mostani olyan, amelyet egy lapon lehet említeni azokkal amelyeket David Beckham, Ole Gunnar Solskjaer, vagy Eric Cantona szerzett. A mostani játékosok épp' annyira megérdemlik a dicséretet, mint a korábbiak."

RVP ÁLOMGÓLJA

RVP MESTERHÁRMASA

ÍGY ÜNNEPELT EVRA - ENYHE CÉLZÁS SUÁREZ HARAPÁSÁRA

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu