Van Persie: Ez a mi évünk lehet…

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 25. 13:05
Hálás, fellélegzett, megkönnyebbült és optimistán tekint a közeljövőbe. Így jellemezhető Robin van Persie hangulata, miután csütörtökön este betalált Kamerun kapujába, majd Hollandia 2-1-es győzelemmel zárta a csoportkört. Bert van Marwijk együttese három sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe, az Arsenal sztárja pedig úgy véli, akár az aranyérem is összejöhet Dél-Afrikában!


Hollandián kívül sokmillió, a szép futballt imádó szurkoló reméli, hogy megtörik az átok és a mostani világbajnok nem csak amiatt vonul be a sportági történelembe, hogy először lehetett rendező egy afrikai ország. A „narancsosok” 1974-ben és 1978-ban is eljutottak a döntőig, de mindkétszer alulmaradtak a házigazdával szemben. Most azonban Dél-Afrika már kiesett…

A XIX. Labdarúgó Világbajnokságon Argentína után Hollandia a második olyan válogatott, amely pontveszteség nélkül került a nyolcaddöntőbe. A legjobb tizenhat között a szlovákokkal találkozó Van Marwijk-csapat még nem mutatott meg mindent a tárházából, az Arsenal sztárja reméli, erre még négy meccse lesz.

„Nagyszerű érzés, hogy végre megszereztem első gólomat. De még jobban örülök a csapat jó játékának. Persze, a góllövés mindig jókor jön. Nem játszottam jól az első két találkozón, ezért is voltam boldog, hogy Kamerun ellen is bízott bennem a kapitány” – jelentette ki az Arsenal ásza.

A hollandok eddig még nem voltak hátrányban a világbajnokságon, de ennél is fontosabb „összegzőt” talált a csatár.

„Csodálatos, hogy három mérkőzés után száz százalékos a mérlegünk, de még javulnunk kell. Eddig csak Argentína teljesített hasonlóan. Az eddigi találkozóinkon voltak jó periódusaink, hosszú távon is erre kell alapoznunk. Remélem, ez a mi évünk lesz!!!! Meg kell mutatnunk, hogy tanultunk a legutóbbi két-három torna tapasztalataiból. Hiszek abban, hogy meg tudjuk nyerni a világbajnokságot!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb hibátlan a vébén: Hollandia!
GÓLVIDEÓK! A várttal ellentétben tulajdonképpen legerősebb sorát küldte harcba Hollandia annak reményében, hogy Argentína után másodikként nyerje meg harmadik csoportmeccsét is, ezúttal Kamerun ellen. A már kiesett...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu